Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Čokoládové pohlazení

Popis receptu: 

Kdo by neměl rád čokoládu?Na narozeninách by určitě neměla chybět.Korpus je rychlý,krém jemný a jahody tomu dodají svěžest.

Autor: Radka Holubová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    350g hladké mouky

    300g cukru

    250ml kysaného podmáslí

    1 sklenka(150ml)oleje

    1 vejce

    1 vanilkový cukr

    1 prášek do pečiva

    4 lžíce kakaa

    Ganache:

    3 čokolády do 75% (já dala 2x50% a 1x 70%)

    2 smetany ke šlehání 33%

    1/2 sklenky(75 ml) kokosového oleje

    2 sklenky (2x 150ml) prosátého cukru moučka

    Máslový krém s ganache:

    1 kostka másla

    1 lžíce cukru moučka

    5 lžíc ganache

    Zdobení:

    Jahody,kuličky Ferrero Rocher nebo jakékoli ovoce či cukrovinky

Příprava jídla

Korpus:

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku,cukr,vanilkový cukr,prášek do pečiva a kakao.Sypkou směs promícháme vařečkou.Přilijeme kysané podmáslí,olej,vejce a šleháme až bude vše hladce propojené.Vymažeme a vysypeme si formu o průměru 22cm a směs do ní přelijeme.Pečeme asi 45 min/175 st.C. Po vychladnutí korpus rozkrojíme,spodní část namažeme jahodovou marmeládou a máslovým krémem s ganache.

Ganache:

3 čokolády nalámeme do mísy.V kastrůlku si zahřejeme smetany až pod bod varu.Vlijeme do mísy s čokoládou a gumovou stěrkou promícháváme,až vznikne hladká a lesklá směs.Přidáme 1/2 sklenky kokosového oleje , 2 sklenky prosátého cukru moučka a vyšleháme.Ganache dáme do ledničky a počkáme,až lehce zatuhne.To znamená,že bude krémová.

Máslový krém s ganache:

Máslo vyšleháme s 1 lžící cukru moučka a zašleháme postupně po lžících ganache.Kdo má rád čokoládovější krém,může přidat více ganache,ale musíme počítat s tím,že ganache budeme potřebovat na závěrečné pokrytí dortu.

Máslovým krémem potřeme spodní díl s marmeládou a zakryjeme vrchním dílem.Pomažeme celý korpus máslovým krémem a necháme vachladit.Po vychlazení potřeme ganache a opět necháme vychladit.Ganache použijeme tři vrstvy.Vždy po potření necháme vychladit.A na závěr dozdobíme jahodami a třeba i kuličkami Ferrero Rocher.

Dobrou chuť

REKLAMA

Přidat komentář