Čokoládové pohlazení

Čokoládové pohlazení

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

350g hladké mouky

300g cukru

250ml kysaného podmáslí

1 sklenka(150ml)oleje

1 vejce

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

4 lžíce kakaa

Ganache:

3 čokolády do 75% (já dala 2x50% a 1x 70%)

2 smetany ke šlehání 33%

1/2 sklenky(75 ml) kokosového oleje

2 sklenky (2x 150ml) prosátého cukru moučka

Máslový krém s ganache:

1 kostka másla

1 lžíce cukru moučka

5 lžíc ganache

Zdobení:

Jahody,kuličky Ferrero Rocher nebo jakékoli ovoce či cukrovinky

Korpus:

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku,cukr,vanilkový cukr,prášek do pečiva a kakao.Sypkou směs promícháme vařečkou.Přilijeme kysané podmáslí,olej,vejce a šleháme až bude vše hladce propojené.Vymažeme a vysypeme si formu o průměru 22cm a směs do ní přelijeme.Pečeme asi 45 min/175 st.C. Po vychladnutí korpus rozkrojíme,spodní část namažeme jahodovou marmeládou a máslovým krémem s ganache.

Ganache:

3 čokolády nalámeme do mísy.V kastrůlku si zahřejeme smetany až pod bod varu.Vlijeme do mísy s čokoládou a gumovou stěrkou promícháváme,až vznikne hladká a lesklá směs.Přidáme 1/2 sklenky kokosového oleje , 2 sklenky prosátého cukru moučka a vyšleháme.Ganache dáme do ledničky a počkáme,až lehce zatuhne.To znamená,že bude krémová.

Máslový krém s ganache:

Máslo vyšleháme s 1 lžící cukru moučka a zašleháme postupně po lžících ganache.Kdo má rád čokoládovější krém,může přidat více ganache,ale musíme počítat s tím,že ganache budeme potřebovat na závěrečné pokrytí dortu.

Máslovým krémem potřeme spodní díl s marmeládou a zakryjeme vrchním dílem.Pomažeme celý korpus máslovým krémem a necháme vachladit.Po vychlazení potřeme ganache a opět necháme vychladit.Ganache použijeme tři vrstvy.Vždy po potření necháme vychladit.A na závěr dozdobíme jahodami a třeba i kuličkami Ferrero Rocher.

Dobrou chuť

Autor: 11Radka11

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit