Čokoládové pohlazení

Čokoládové pohlazení

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

350g hladké mouky

300g cukru

250ml kysaného podmáslí

1 sklenka(150ml)oleje

1 vejce

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

4 lžíce kakaa

Ganache:

3 čokolády do 75% (já dala 2x50% a 1x 70%)

2 smetany ke šlehání 33%

1/2 sklenky(75 ml) kokosového oleje

2 sklenky (2x 150ml) prosátého cukru moučka

Máslový krém s ganache:

1 kostka másla

1 lžíce cukru moučka

5 lžíc ganache

Zdobení:

Jahody,kuličky Ferrero Rocher nebo jakékoli ovoce či cukrovinky

Korpus:

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku,cukr,vanilkový cukr,prášek do pečiva a kakao.Sypkou směs promícháme vařečkou.Přilijeme kysané podmáslí,olej,vejce a šleháme až bude vše hladce propojené.Vymažeme a vysypeme si formu o průměru 22cm a směs do ní přelijeme.Pečeme asi 45 min/175 st.C. Po vychladnutí korpus rozkrojíme,spodní část namažeme jahodovou marmeládou a máslovým krémem s ganache.

Ganache:

3 čokolády nalámeme do mísy.V kastrůlku si zahřejeme smetany až pod bod varu.Vlijeme do mísy s čokoládou a gumovou stěrkou promícháváme,až vznikne hladká a lesklá směs.Přidáme 1/2 sklenky kokosového oleje , 2 sklenky prosátého cukru moučka a vyšleháme.Ganache dáme do ledničky a počkáme,až lehce zatuhne.To znamená,že bude krémová.

Máslový krém s ganache:

Máslo vyšleháme s 1 lžící cukru moučka a zašleháme postupně po lžících ganache.Kdo má rád čokoládovější krém,může přidat více ganache,ale musíme počítat s tím,že ganache budeme potřebovat na závěrečné pokrytí dortu.

Máslovým krémem potřeme spodní díl s marmeládou a zakryjeme vrchním dílem.Pomažeme celý korpus máslovým krémem a necháme vachladit.Po vychlazení potřeme ganache a opět necháme vychladit.Ganache použijeme tři vrstvy.Vždy po potření necháme vychladit.A na závěr dozdobíme jahodami a třeba i kuličkami Ferrero Rocher.

Dobrou chuť

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit