0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové pohlazení

Čokoládové pohlazení

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

350g hladké mouky

300g cukru

250ml kysaného podmáslí

1 sklenka(150ml)oleje

1 vejce

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

4 lžíce kakaa

Ganache:

3 čokolády do 75% (já dala 2x50% a 1x 70%)

2 smetany ke šlehání 33%

1/2 sklenky(75 ml) kokosového oleje

2 sklenky (2x 150ml) prosátého cukru moučka

Máslový krém s ganache:

1 kostka másla

1 lžíce cukru moučka

5 lžíc ganache

Zdobení:

Jahody,kuličky Ferrero Rocher nebo jakékoli ovoce či cukrovinky

Korpus:

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku,cukr,vanilkový cukr,prášek do pečiva a kakao.Sypkou směs promícháme vařečkou.Přilijeme kysané podmáslí,olej,vejce a šleháme až bude vše hladce propojené.Vymažeme a vysypeme si formu o průměru 22cm a směs do ní přelijeme.Pečeme asi 45 min/175 st.C. Po vychladnutí korpus rozkrojíme,spodní část namažeme jahodovou marmeládou a máslovým krémem s ganache.

Ganache:

3 čokolády nalámeme do mísy.V kastrůlku si zahřejeme smetany až pod bod varu.Vlijeme do mísy s čokoládou a gumovou stěrkou promícháváme,až vznikne hladká a lesklá směs.Přidáme 1/2 sklenky kokosového oleje , 2 sklenky prosátého cukru moučka a vyšleháme.Ganache dáme do ledničky a počkáme,až lehce zatuhne.To znamená,že bude krémová.

Máslový krém s ganache:

Máslo vyšleháme s 1 lžící cukru moučka a zašleháme postupně po lžících ganache.Kdo má rád čokoládovější krém,může přidat více ganache,ale musíme počítat s tím,že ganache budeme potřebovat na závěrečné pokrytí dortu.

Máslovým krémem potřeme spodní díl s marmeládou a zakryjeme vrchním dílem.Pomažeme celý korpus máslovým krémem a necháme vachladit.Po vychlazení potřeme ganache a opět necháme vychladit.Ganache použijeme tři vrstvy.Vždy po potření necháme vychladit.A na závěr dozdobíme jahodami a třeba i kuličkami Ferrero Rocher.

Dobrou chuť

Autor: 11Radka11

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč