Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Dvojitý pečený nepečený cheesecake.

Popis receptu: 

Cheesecake pro nerozhodné. Nevíte který si vybrat? Pečený nebo nepečený? Jakou sušenku použít do základu? Proč se omezovat? Dejte si oba najednou a sušenku si také upečte sami - naštěstí to zabere méně času než cesta do obchodu. Nízká teplota pečení ve vodní lázni dá cheesecaku jemnou krémovou texturu. 

Autor: Andrej Guriev
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Sušenkový korpus 
    250 g hladké mouky 
    5 g kypřícího prášku  
    210 g změklého másla A 
    3 velké žloutky 
    4 g soli 
    90 g cukru 
    130 g mandlová moučka nejlepe pražená   
    80 g hnědý cukr   
    50-75 g změklého másla B 

    Pečený cheesecake 
    475 g sýr Philadelphia 
    115 g zakysané smetany co nejtučnější 
    140 g cukru 
    lžička vanilkového extraktu 
    2 velká vejce 
    4 velké žloutky 
    30 g kukuřičný škrob    

    Jahodové želé 
    65 g rozmixovaných jahod 
    65 g pomerančové šťávy 
    3 g želatiny 
    2 PL vody   

    Nepečený cheescake 
    25 g mléka 
    25 g cukru 
    20 g bílé čokolády 
    55 g sýr Philadelphie 
    55 g zakysané smetany 
    75 g smetany na šlehání 35%  
    3 g  želatina  
    2 PL vody 

Příprava jídla

1. Troubu předehřejeme na 160°C.  Z mouky, kypřicího prášku, másla, žloutku, soli, cukru a mandlové moučky vypracujeme měkké těsto. Rozprostřeme na plech  - cca 2 mm a pečeme dozlatova 17-20  min. Necháme vychladnout. Pokusíme se vydržet a sušenkový základ nesníst rovnou. Pokud přece jen sušenka zůstala celá tak ji rozmixujeme s hnědým cukrem. Drobenku přesuneme do větší mísy a ručně postupně zapracujeme změklé máslo B dokud se hmota nepropojí a nebude plastická. Kulatou formu o průměru 20 cm dobře obalíme alobalem aby dovnitř nepronikla voda z vodní lázně. Do formy přeneseme sušenkovou hmotu a rovnoměrně  upěchujeme na dno a na boky formy. Korpus bude mít tloušťku 6-7 mm. Dáme do lednice na půl hodiny 
 
2. Všechny ingredience pro pečený cheesecake jemně promícháme, aby se do hmoty nedostal vzduch. Přelijeme na korpus a pečeme ve vodní lázni při teplotě 120 °C  cca hodinu a půl, po hodině začneme kontrolovat jestli cheesecake už není upečený. Okraje by měli být pevné a střed by se měl chvět. Vypneme troubu, otevřeme dvířka a cheesecake necháme v troubě vychladnout. Přesuneme do lednice minimálně na 6 hodin anebo přes noc. (tip - můžeme připravit o třetinu náplně navíc a klidně se zastavit u kroku 2 - bude výborný i tak)
 
3. Během chládnutí připravíme jahodovo pomerančové želé. Želatinu necháme nabobtnat. Rozmixované jahody a pomerančovou šťávu dovedeme k bodu varu a hned smícháme s nabobtnalou želatinou, aby se želatina kompletně rozpustila. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu a nalijeme na povrch cheesecaku. Dáme do lednice trochu ztuhnout a zatím si připravíme nadýchaný nepečený cheesecake.
 
4. Želatinu necháme nabobtnat. Do misky dáme nasekanou čokoládu. Mléko a cukr dovedeme k bodu varu. Přidáme nabobtnalou želatinu a promícháme. Horkou směs vylijeme na čokoládu a dobře promícháme, přidáme Philadelphii a zakysanou smetanu. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Naneseme na vrstvu želé a dáme do lednice ztuhnout.  
 
Před podáváním ozdobíme jahodami a necháme při pokojové teplotě cca půl hodiny. 
 

 

REKLAMA

Přidat komentář