0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dvojitý pečený nepečený cheesecake.

Dvojitý pečený nepečený cheesecake.

Hodnocení receptu
3.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenkový korpus 
250 g hladké mouky 
5 g kypřícího prášku  
210 g změklého másla A 
3 velké žloutky 
4 g soli 
90 g cukru 
130 g mandlová moučka nejlepe pražená   
80 g hnědý cukr   
50-75 g změklého másla B 

Pečený cheesecake 
475 g sýr Philadelphia 
115 g zakysané smetany co nejtučnější 
140 g cukru 
lžička vanilkového extraktu 
2 velká vejce 
4 velké žloutky 
30 g kukuřičný škrob    

Jahodové želé 
65 g rozmixovaných jahod 
65 g pomerančové šťávy 
3 g želatiny 
2 PL vody   

Nepečený cheescake 
25 g mléka 
25 g cukru 
20 g bílé čokolády 
55 g sýr Philadelphie 
55 g zakysané smetany 
75 g smetany na šlehání 35%  
3 g  želatina  
2 PL vody 

1. Troubu předehřejeme na 160°C.  Z mouky, kypřicího prášku, másla, žloutku, soli, cukru a mandlové moučky vypracujeme měkké těsto. Rozprostřeme na plech  - cca 2 mm a pečeme dozlatova 17-20  min. Necháme vychladnout. Pokusíme se vydržet a sušenkový základ nesníst rovnou. Pokud přece jen sušenka zůstala celá tak ji rozmixujeme s hnědým cukrem. Drobenku přesuneme do větší mísy a ručně postupně zapracujeme změklé máslo B dokud se hmota nepropojí a nebude plastická. Kulatou formu o průměru 20 cm dobře obalíme alobalem aby dovnitř nepronikla voda z vodní lázně. Do formy přeneseme sušenkovou hmotu a rovnoměrně  upěchujeme na dno a na boky formy. Korpus bude mít tloušťku 6-7 mm. Dáme do lednice na půl hodiny 
 
2. Všechny ingredience pro pečený cheesecake jemně promícháme, aby se do hmoty nedostal vzduch. Přelijeme na korpus a pečeme ve vodní lázni při teplotě 120 °C  cca hodinu a půl, po hodině začneme kontrolovat jestli cheesecake už není upečený. Okraje by měli být pevné a střed by se měl chvět. Vypneme troubu, otevřeme dvířka a cheesecake necháme v troubě vychladnout. Přesuneme do lednice minimálně na 6 hodin anebo přes noc. (tip - můžeme připravit o třetinu náplně navíc a klidně se zastavit u kroku 2 - bude výborný i tak)
 
3. Během chládnutí připravíme jahodovo pomerančové želé. Želatinu necháme nabobtnat. Rozmixované jahody a pomerančovou šťávu dovedeme k bodu varu a hned smícháme s nabobtnalou želatinou, aby se želatina kompletně rozpustila. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu a nalijeme na povrch cheesecaku. Dáme do lednice trochu ztuhnout a zatím si připravíme nadýchaný nepečený cheesecake.
 
4. Želatinu necháme nabobtnat. Do misky dáme nasekanou čokoládu. Mléko a cukr dovedeme k bodu varu. Přidáme nabobtnalou želatinu a promícháme. Horkou směs vylijeme na čokoládu a dobře promícháme, přidáme Philadelphii a zakysanou smetanu. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Naneseme na vrstvu želé a dáme do lednice ztuhnout.  
 
Před podáváním ozdobíme jahodami a necháme při pokojové teplotě cca půl hodiny. 
 

 

Autor: Andrej Guriev

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč