Dvojitý pečený nepečený cheesecake.

Dvojitý pečený nepečený cheesecake.

Hodnocení receptu
2.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenkový korpus 
250 g hladké mouky 
5 g kypřícího prášku  
210 g změklého másla A 
3 velké žloutky 
4 g soli 
90 g cukru 
130 g mandlová moučka nejlepe pražená   
80 g hnědý cukr   
50-75 g změklého másla B 

Pečený cheesecake 
475 g sýr Philadelphia 
115 g zakysané smetany co nejtučnější 
140 g cukru 
lžička vanilkového extraktu 
2 velká vejce 
4 velké žloutky 
30 g kukuřičný škrob    

Jahodové želé 
65 g rozmixovaných jahod 
65 g pomerančové šťávy 
3 g želatiny 
2 PL vody   

Nepečený cheescake 
25 g mléka 
25 g cukru 
20 g bílé čokolády 
55 g sýr Philadelphie 
55 g zakysané smetany 
75 g smetany na šlehání 35%  
3 g  želatina  
2 PL vody 

1. Troubu předehřejeme na 160°C.  Z mouky, kypřicího prášku, másla, žloutku, soli, cukru a mandlové moučky vypracujeme měkké těsto. Rozprostřeme na plech  - cca 2 mm a pečeme dozlatova 17-20  min. Necháme vychladnout. Pokusíme se vydržet a sušenkový základ nesníst rovnou. Pokud přece jen sušenka zůstala celá tak ji rozmixujeme s hnědým cukrem. Drobenku přesuneme do větší mísy a ručně postupně zapracujeme změklé máslo B dokud se hmota nepropojí a nebude plastická. Kulatou formu o průměru 20 cm dobře obalíme alobalem aby dovnitř nepronikla voda z vodní lázně. Do formy přeneseme sušenkovou hmotu a rovnoměrně  upěchujeme na dno a na boky formy. Korpus bude mít tloušťku 6-7 mm. Dáme do lednice na půl hodiny 
 
2. Všechny ingredience pro pečený cheesecake jemně promícháme, aby se do hmoty nedostal vzduch. Přelijeme na korpus a pečeme ve vodní lázni při teplotě 120 °C  cca hodinu a půl, po hodině začneme kontrolovat jestli cheesecake už není upečený. Okraje by měli být pevné a střed by se měl chvět. Vypneme troubu, otevřeme dvířka a cheesecake necháme v troubě vychladnout. Přesuneme do lednice minimálně na 6 hodin anebo přes noc. (tip - můžeme připravit o třetinu náplně navíc a klidně se zastavit u kroku 2 - bude výborný i tak)
 
3. Během chládnutí připravíme jahodovo pomerančové želé. Želatinu necháme nabobtnat. Rozmixované jahody a pomerančovou šťávu dovedeme k bodu varu a hned smícháme s nabobtnalou želatinou, aby se želatina kompletně rozpustila. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu a nalijeme na povrch cheesecaku. Dáme do lednice trochu ztuhnout a zatím si připravíme nadýchaný nepečený cheesecake.
 
4. Želatinu necháme nabobtnat. Do misky dáme nasekanou čokoládu. Mléko a cukr dovedeme k bodu varu. Přidáme nabobtnalou želatinu a promícháme. Horkou směs vylijeme na čokoládu a dobře promícháme, přidáme Philadelphii a zakysanou smetanu. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Naneseme na vrstvu želé a dáme do lednice ztuhnout.  
 
Před podáváním ozdobíme jahodami a necháme při pokojové teplotě cca půl hodiny. 
 

 

Autor: Andrej Guriev

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit