Dvojitý pečený nepečený cheesecake.

Dvojitý pečený nepečený cheesecake.

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenkový korpus 
250 g hladké mouky 
5 g kypřícího prášku  
210 g změklého másla A 
3 velké žloutky 
4 g soli 
90 g cukru 
130 g mandlová moučka nejlepe pražená   
80 g hnědý cukr   
50-75 g změklého másla B 

Pečený cheesecake 
475 g sýr Philadelphia 
115 g zakysané smetany co nejtučnější 
140 g cukru 
lžička vanilkového extraktu 
2 velká vejce 
4 velké žloutky 
30 g kukuřičný škrob    

Jahodové želé 
65 g rozmixovaných jahod 
65 g pomerančové šťávy 
3 g želatiny 
2 PL vody   

Nepečený cheescake 
25 g mléka 
25 g cukru 
20 g bílé čokolády 
55 g sýr Philadelphie 
55 g zakysané smetany 
75 g smetany na šlehání 35%  
3 g  želatina  
2 PL vody 

1. Troubu předehřejeme na 160°C.  Z mouky, kypřicího prášku, másla, žloutku, soli, cukru a mandlové moučky vypracujeme měkké těsto. Rozprostřeme na plech  - cca 2 mm a pečeme dozlatova 17-20  min. Necháme vychladnout. Pokusíme se vydržet a sušenkový základ nesníst rovnou. Pokud přece jen sušenka zůstala celá tak ji rozmixujeme s hnědým cukrem. Drobenku přesuneme do větší mísy a ručně postupně zapracujeme změklé máslo B dokud se hmota nepropojí a nebude plastická. Kulatou formu o průměru 20 cm dobře obalíme alobalem aby dovnitř nepronikla voda z vodní lázně. Do formy přeneseme sušenkovou hmotu a rovnoměrně  upěchujeme na dno a na boky formy. Korpus bude mít tloušťku 6-7 mm. Dáme do lednice na půl hodiny 
 
2. Všechny ingredience pro pečený cheesecake jemně promícháme, aby se do hmoty nedostal vzduch. Přelijeme na korpus a pečeme ve vodní lázni při teplotě 120 °C  cca hodinu a půl, po hodině začneme kontrolovat jestli cheesecake už není upečený. Okraje by měli být pevné a střed by se měl chvět. Vypneme troubu, otevřeme dvířka a cheesecake necháme v troubě vychladnout. Přesuneme do lednice minimálně na 6 hodin anebo přes noc. (tip - můžeme připravit o třetinu náplně navíc a klidně se zastavit u kroku 2 - bude výborný i tak)
 
3. Během chládnutí připravíme jahodovo pomerančové želé. Želatinu necháme nabobtnat. Rozmixované jahody a pomerančovou šťávu dovedeme k bodu varu a hned smícháme s nabobtnalou želatinou, aby se želatina kompletně rozpustila. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu a nalijeme na povrch cheesecaku. Dáme do lednice trochu ztuhnout a zatím si připravíme nadýchaný nepečený cheesecake.
 
4. Želatinu necháme nabobtnat. Do misky dáme nasekanou čokoládu. Mléko a cukr dovedeme k bodu varu. Přidáme nabobtnalou želatinu a promícháme. Horkou směs vylijeme na čokoládu a dobře promícháme, přidáme Philadelphii a zakysanou smetanu. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Naneseme na vrstvu želé a dáme do lednice ztuhnout.  
 
Před podáváním ozdobíme jahodami a necháme při pokojové teplotě cca půl hodiny. 
 

 

Autor: Andrej Guriev

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit