0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový cheesecake s perníkem a mátovým cukrem

Jahodový cheesecake s perníkem a mátovým cukrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus:

1 vejce, 30 g másla, 2 lžíce medu, 100 g cukru , 1 lžička sody, 250 g hl. mouky

Náplň:

700 g smetanového sýru Philadelphia, 350 g jogurtu řeckého typu, 1 salko, 150 g cukru krupice + 100 g do jahod, 1/2 kg maražených jahod, 12 plátků želatiny

Na dozdobení:

50 g cukru, asi 10 lístků máty, čerstvé jahody, bílá čokoláda

Nejdříve si připravíme perníkový základ (dobré je připravit si ho den předem). Cukr, vejce, med a máslo zahřejeme nad vodní lázní, aby se všechny ingredience spojily, necháme trochu zchladnout a pomalu přímícháváme k mouce se sodou. Rukou vypracujeme těsto, které buď vyválíme na plát a přendáme na plech s pečicím papírem, nebo je malým válečkem rozválíme přímo na plechu. Plát nemusí být pravidelný. Pečeme cca 10 min na 180 st. do středně hnědé barvy. Vychladlý plát rozmixujeme v mixéru na jemno a odvážíme 400 g, které smícháme se 150 g rozpuštěného másla. Nasypeme do dortové formy o vel. 25 cm, vyložené pečicím papírem a okraji potaženými potravinářskou fólií. (pro lepší udržení je dobré formu trochu vytřít olejem)

Jahody povaříme s cukrem a na jemno rozmixujeme.

Smícháme Philadelphii, jogurt, cukr a salko a dobře promícháme. Z krémové hmoty oddělíme 300 g a smícháme s 200 g jahodového pyré. Zbylou hmotu rozdělíme na 2 části (mělo by to být 2 x 600 g) Do malého množství vody dáme nabobtnat želatinu, já ji pak ještě na mírném teple nechám úplně rozpustit a nalijeme do jedné části bílé hmoty. Dáme na cca 1/2 h do mrázáku, než vrstva trochu zatuhne, po zatuhnutí to samé uděláme s jahodovou vrstvou, opět dáme zatuhnout a poté opakujeme s poslední bílou vrstvou. Do každé vrstvy přijdou 3 plátky želatiny. Po zatuhnutí stejným způsobem přidáme rozpuštěné tři plátky želatiny do zbylého jahodového pyré a necháme už v lednici zatuhnout. Nejlépe do druhého dne, proleželý je monohem chutnější. Dozdobíme podle fantazie jahodami, čokoládovými hoblinkami a mátovým cukrem, připraveným tak, že v hmoždíři rozdrtíme lístky máty s krupicovým cukrem.

Autor: Hana Fifková

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč