Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
0,0 (0x)
13. 4. 2018
Jahodový cheesecake s perníkem a mátovým cukrem
Jahodový cheesecake s perníkem a mátovým cukrem


Snadné
> 60 min
0,0 (0x)

Nejdříve si připravíme perníkový základ (dobré je připravit si ho den předem). Cukr, vejce, med a máslo zahřejeme nad vodní lázní, aby se všechny ingredience spojily, necháme trochu zchladnout a pomalu přímícháváme k mouce se sodou. Rukou vypracujeme těsto, které buď vyválíme na plát a přendáme na plech s pečicím papírem, nebo je malým válečkem rozválíme přímo na plechu. Plát nemusí být pravidelný. Pečeme cca 10 min na 180 st. do středně hnědé barvy. Vychladlý plát rozmixujeme v mixéru na jemno a odvážíme 400 g, které smícháme se 150 g rozpuštěného másla. Nasypeme do dortové formy o vel. 25 cm, vyložené pečicím papírem a okraji potaženými potravinářskou fólií. (pro lepší udržení je dobré formu trochu vytřít olejem)

Jahody povaříme s cukrem a na jemno rozmixujeme.

Smícháme Philadelphii, jogurt, cukr a salko a dobře promícháme. Z krémové hmoty oddělíme 300 g a smícháme s 200 g jahodového pyré. Zbylou hmotu rozdělíme na 2 části (mělo by to být 2 x 600 g) Do malého množství vody dáme nabobtnat želatinu, já ji pak ještě na mírném teple nechám úplně rozpustit a nalijeme do jedné části bílé hmoty. Dáme na cca 1/2 h do mrázáku, než vrstva trochu zatuhne, po zatuhnutí to samé uděláme s jahodovou vrstvou, opět dáme zatuhnout a poté opakujeme s poslední bílou vrstvou. Do každé vrstvy přijdou 3 plátky želatiny. Po zatuhnutí stejným způsobem přidáme rozpuštěné tři plátky želatiny do zbylého jahodového pyré a necháme už v lednici zatuhnout. Nejlépe do druhého dne, proleželý je monohem chutnější. Dozdobíme podle fantazie jahodami, čokoládovými hoblinkami a mátovým cukrem, připraveným tak, že v hmoždíři rozdrtíme lístky máty s krupicovým cukrem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu