Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňkovo-bezový sorbet

Sorbet je lehounká zmrzlina připravená bez mléčných výrobků, tedy bez smetany a mléka. Jejím základem bývá ovoce – to čerstvé, ale i povařené nebo pečené. Sorbet je ideální sladkou tečkou za svěžím letním obědem. 

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 1kg meruněk, vypeckovaných (čím zralejší, tím lepší)
    • 1/2 limety, nakrájená nahrubo
    • 300ml bezového sirupu + na případné doslazení 

Příprava jídla

1 Meruňky dejte do mixéru, přidejte limetku (ano, opravdu do sorbetu patří polovina limety – tedy kůra i dužina), vlijte bezinkový sirup a rozmixujte najemno. Ochutnejte a případně ještě doslaďte sirupem (mráz snižuje sladkost, nebojte se tedy směs na sorbet lehce přesladit).

2 Poté vlijte do zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu. Pokud zmrzlinovač nemáte, vlijte směs do mrazuodolné mísy a dejte do mrazáku. Každou půlhodinu vidličkou promíchejte (takto připravená směs bude o něco hrubší než ze zmrzlinovače, viz Něco navíc).

NĚCO NAVÍC

Pokud zmrzlinovač nemáte, promíchávejte sorbet co nejčastěji vidličkou, můžete ho ale také přemístit z mísy do robotu, rozsekat a zase dát zpátky do mrazáku. Cílem je, aby se ve zmrzlině co nejméně oddělovala voda a vznikaly ledové krystalky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zmrzlina z kokosového mléka a pečených třešní

Zmrzlina After Eight

Zmrzlina Nice Cream

REKLAMA

Přidat komentář