Tahle zmrzlina je paleo, veganská, bez mléka, a přesto je fantasticky krémová, lehká, nadýchaná a absolutně božská!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 205 °C. Třešně nakrájejte na čtvrtinky, vsypte do menšího pekáčku, promíchejte s cukrem a kardamomem a dejte péct na 10 minut do předehřáté trouby. Promíchejte a pečte ještě 5 minut. Vyjměte a nechte zcela vychladnout.
2 Plechovky kokosového mléka nechte nejdřív dobře vychladit. Pak je otevřete a horní tučnější část dejte do mísy. Přilijte část javorového sirupu a promíchejte. Ochutnejte a případně ještě vlijte zbytek sirupu. Přesuňte směs do zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu.
3 Část hotové zmrzliny rozdělte do skleniček, přelijte částí pečených třešní a vrstvení ještě dvakrát zopakujte. Dejte zmrazit.
NĚCO NAVÍC
Kokosové mléko je skvělý základ pro výrobu vegetariánské a veganské zmrzliny, zvláště pokud jako my necháte mléko vychladit a oddělit tučnější část od vody. Získáte tak fantastický krémový základ, se kterým můžete dále pracovat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)