Zmrzlina z kokosového mléka a pečených třešní

Zmrzlina z kokosového mléka a pečených třešní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 444 kcal
Bílkoviny 4 g
Cukr 97 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle zmrzlina je paleo, veganská, bez mléka, a přesto je fantasticky krémová, lehká, nadýchaná a absolutně božská! 

Suroviny

kokosové mléko 2 ks
plechovky
javorový sirup hrnek
podle chuti
Na třešně
třešně 2 hrnek
vypeckované
třtinový cukr 2 PL
0.5 ČL
kardamon

1 Troubu předehřejte na 205 °C. Třešně nakrájejte na čtvrtinky, vsypte do menšího pekáčku, promíchejte s cukrem a kardamomem a dejte péct na 10 minut do předehřáté trouby. Promíchejte a pečte ještě 5 minut. Vyjměte a nechte zcela vychladnout.

2 Plechovky kokosového mléka nechte nejdřív dobře vychladit. Pak je otevřete a horní tučnější část dejte do mísy. Přilijte část javorového sirupu a promíchejte. Ochutnejte a případně ještě vlijte zbytek sirupu. Přesuňte směs do zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu.

3 Část hotové zmrzliny rozdělte do skleniček, přelijte částí pečených třešní a vrstvení ještě dvakrát zopakujte. Dejte zmrazit.

NĚCO NAVÍC

Kokosové mléko je skvělý základ pro výrobu vegetariánské a veganské zmrzliny, zvláště pokud jako my necháte mléko vychladit a oddělit tučnější část od vody. Získáte tak fantastický krémový základ, se kterým můžete dále pracovat. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit