0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4798 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 225 g
Tuky 380 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá krémová zmrzlina, která v sobě kombinuje jemnou smetanu, chladivou mátu a kvalitní tmavou čokoládu. Pokud milujete mátové čokoládičky After Eight, bude vás tahle zmrzka bavit. 

Suroviny

mléko 250 ml
krupicový cukr 150 g
smetana ke šlehání 500 ml
33%
máta 80 g
+ hrst navíc
žloutek 5 ks
tmavá čokoláda 130 g
nasekaná najemno

1 Mléko vlijte do hrnce, přidejte cukr, polovinu smetany a mátu a zahřejte. Odstavte z plotny a nechte zhruba hodinu louhovat, potom sceďte. Mátové lístky pořádně vymačkejte, ať z nich dostanete to nejlepší. Zbylou smetanu vlijte do hluboké mísy a dejte na ni jemný cedník.

2 Mátovou směs zahřejte a v misce prošlehejte žloutky, k nim zašlehejte naběračku ohřáté mátové směsi a pak za stálého míchání vlijte žloutkovou směs k té mátové. Zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Směs přeceďte do mísy ke smetaně a promíchejte. Zbylé mátové lístky rozsekejte v mixéru najemno a vmíchejte do krému.

3 Dejte směs vychladit a poté ji vlijte do zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu. Nakonec vmíchejte čokoládu, dejte do nádoby a vložte do mrazáku. Nechte zmrazit.

NĚCO NAVÍC

Rozmixované mátové lístky dodají zmrzlině na barvě. Můžete je nahradit i kapkou zeleného potravinářského barviva. Ale přijdete o svěží vůni... 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč