Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4798 kcal
Bílkoviny 115 g
Cukr 225 g
Tuky 380 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělá krémová zmrzlina, která v sobě kombinuje jemnou smetanu, chladivou mátu a kvalitní tmavou čokoládu. Pokud milujete mátové čokoládičky After Eight, bude vás tahle zmrzka bavit. 

Suroviny

mléko 250 ml
krupicový cukr 150 g
smetana ke šlehání 500 ml
33%
máta 80 g
+ hrst navíc
žloutek 5 ks
tmavá čokoláda 130 g
nasekaná najemno

1 Mléko vlijte do hrnce, přidejte cukr, polovinu smetany a mátu a zahřejte. Odstavte z plotny a nechte zhruba hodinu louhovat, potom sceďte. Mátové lístky pořádně vymačkejte, ať z nich dostanete to nejlepší. Zbylou smetanu vlijte do hluboké mísy a dejte na ni jemný cedník.

2 Mátovou směs zahřejte a v misce prošlehejte žloutky, k nim zašlehejte naběračku ohřáté mátové směsi a pak za stálého míchání vlijte žloutkovou směs k té mátové. Zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Směs přeceďte do mísy ke smetaně a promíchejte. Zbylé mátové lístky rozsekejte v mixéru najemno a vmíchejte do krému.

3 Dejte směs vychladit a poté ji vlijte do zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu. Nakonec vmíchejte čokoládu, dejte do nádoby a vložte do mrazáku. Nechte zmrazit.

NĚCO NAVÍC

Rozmixované mátové lístky dodají zmrzlině na barvě. Můžete je nahradit i kapkou zeleného potravinářského barviva. Ale přijdete o svěží vůni... 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit