Skvělá krémová zmrzlina, která v sobě kombinuje jemnou smetanu, chladivou mátu a kvalitní tmavou čokoládu. Pokud milujete mátové čokoládičky After Eight, bude vás tahle zmrzka bavit.
Suroviny
Postup
Mléko vlijte do hrnce, přidejte cukr, polovinu smetany a mátu a zahřejte. Odstavte z plotny a nechte zhruba hodinu louhovat, potom sceďte. Mátové lístky pořádně vymačkejte, ať z nich dostanete to nejlepší. Zbylou smetanu vlijte do hluboké mísy a dejte na ni jemný cedník.
Mátovou směs zahřejte a v misce prošlehejte žloutky, k nim zašlehejte naběračku ohřáté mátové směsi a pak za stálého míchání vlijte žloutkovou směs k té mátové. Zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Směs přeceďte do mísy ke smetaně a promíchejte. Zbylé mátové lístky rozsekejte v mixéru najemno a vmíchejte do krému.
Dejte směs vychladit a poté ji vlijte do zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu. Nakonec vmíchejte čokoládu, dejte do nádoby a vložte do mrazáku. Nechte zmrazit.
NĚCO NAVÍC
Rozmixované mátové lístky dodají zmrzlině na barvě. Můžete je nahradit i kapkou zeleného potravinářského barviva. Ale přijdete o svěží vůni...