Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1348 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 322 g
Tuky 0 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjednodušší zmrzlina na světě – stačí zmrazit banány, rozmixovat je a máte hotovo. Pokud nedodržujete striktně raw stravu, přimíchejte do směsi ještě trochu bourbonu! 

Suroviny

1 hrst
dalte vypeckované
datle 6 ks
na kostičky
zralé, oloupané, zmražené
sůl 1 špetka

Postup

1

Vypeckované datle vsypte do mixéru, přilijte trochu vody a rozmixujte na pastu. Postupně po troškách přilévejte další vodu a mixujte, dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci.

2

Banány rozmixujte najemno. Vmíchejte nakrájené datle, přesuňte do plastové nádoby, přelijte datlovým sirupem, jemně promíchejte a dejte zmrazit.

NĚCO NAVÍC

Nice Cream, nebo také Nana Cream je zmrzlina, jejíž základ tvoří mražené banány. Jen je řádně rozmixujte a máte hotovo. S chutí zmrzliny si samozřejmě můžete vyhrát: stačí přidat ovoce, kakao, kakaové boby, sušené ovoce, ořechy... Nedodržujete-li raw stravu, přidejte klidně i karamel, smetanu, jogurt či kapku alkoholu. Fantazii se při výrobě domácí zmrzliny meze nekladou!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8