Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 429 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 74 g
Tuky 0 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sorbet je lehounká zmrzlina připravená bez mléčných výrobků, tedy bez smetany a mléka. Jejím základem bývá ovoce – to čerstvé, ale i povařené nebo pečené. Sorbet je ideální sladkou tečkou za svěžím letním obědem. 

Suroviny

vypeckované, čím zralejší, tím lepší
limeta ½ ks
nakrájená nahrubo
sirup z bezových květů 300 ml
+ navíc na případné doslazení

Postup

1

Meruňky dejte do mixéru, přidejte limetku (ano, opravdu do sorbetu patří polovina limety – tedy kůra i dužina), vlijte bezinkový sirup a rozmixujte najemno. Ochutnejte a případně ještě doslaďte sirupem (mráz snižuje sladkost, nebojte se tedy směs na sorbet lehce přesladit).

2

Poté vlijte do zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu. Pokud zmrzlinovač nemáte, vlijte směs do mrazuodolné mísy a dejte do mrazáku. Každou půlhodinu vidličkou promíchejte (takto připravená směs bude o něco hrubší než ze zmrzlinovače, viz Něco navíc).

NĚCO NAVÍC
Pokud zmrzlinovač nemáte, promíchávejte sorbet co nejčastěji vidličkou, můžete ho ale také přemístit z mísy do robotu, rozsekat a zase dát zpátky do mrazáku. Cílem je, aby se ve zmrzlině co nejméně oddělovala voda a vznikaly ledové krystalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8