
Španělský ptáček à la chlebíček
Je na vás, jestli si tuhle dobrotu připravíte mezi chleby ve stylu pastrami, nebo si z chleba nakrájíte menší díly, nasucho je opečete a vyrobíte malé chlebíčky. Obě verze jsou skvělé!
Vydání: 2016/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 6 malých kyselých okurek
- 6 lžic crème fraîche nebo tučné zakysané smetany (min. 20%)
- 2 šalotky, nakrájené nadrobno
- 2 lžičky plnotučné nebo hrubozrnné hořčice
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 8 plátků rustikálního žitného nebo tmavého chleba
- 200g rostbífu, na tenké plátky, nebo kvalitní hovězí šunky
- 50g kvalitního gothaje, na plátky
- 2 vejce, uvařená natvrdo, na plátky
Příprava jídla
1 Kyselé okurky nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte nadrobno a smíchejte s crème fraîche, šalotkou a hořčicí. Dochuťte solí a pepřem.
2 Směs rozdělte na 4 plátky chleba, na ně rozdělte rostbíf, gothaj a vejce. Přiklopte zbylými plátky chleba a podávejte.
Přidat komentář