Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček à la španělský ptáček
Chlebíček à la  španělský ptáček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chlebíček à la španělský ptáček

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 722 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 66 g
Tuky 36 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je na vás, jestli si tuhle dobrotu připravíte mezi chleby ve stylu pastrami, nebo si z chleba nakrájíte menší díly, nasucho je opečete a vyrobíte malé chlebíčky. Obě verze jsou skvělé! 

Suroviny

lze nahradit tučnou zakysanou smetanou min.20%
nadrobno
2 ČL
hruboznná hořčice lze nahradit plnotučnou
sůl
pepř
čerstvě mletý
lze nahradit tmavým chlebem
200 g
rostbíf na tenké plátky, lze nahradit kvalitní hovězí šunkou
50 g
gothaj kvalitní, na plátky
vejce 2 ks
natvrdo, na plátky

Postup

1

Kyselé okurky nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte nadrobno a smíchejte s crème fraîche, šalotkou a hořčicí. Dochuťte solí a pepřem.

2

Směs rozdělte na 4 plátky chleba, na ně rozdělte rostbíf, gothaj a vejce. Přiklopte zbylými plátky chleba a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10