Španělský ptáček à la chlebíček

Španělský ptáček à la chlebíček

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 722 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 66 g
Tuky 36 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Je na vás, jestli si tuhle dobrotu připravíte mezi chleby ve stylu pastrami, nebo si z chleba nakrájíte menší díly, nasucho je opečete a vyrobíte malé chlebíčky. Obě verze jsou skvělé! 

Suroviny

okurky nakládané 6 ks
malé
zakysaná smetana 6 PL
lze nahradit tučnou zakysanou smetanou min.20%
šalotka 2 ks
nadrobno
2 ČL
hruboznná hořčice lze nahradit plnotučnou
sůl
pepř
čerstvě mletý
chleba žitný 8 plátek
lze nahradit tmavým chlebem
200 g
rostbíf na tenké plátky, lze nahradit kvalitní hovězí šunkou
50 g
gothaj kvalitní, na plátky
vejce 2 ks
natvrdo, na plátky

1 Kyselé okurky nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte nadrobno a smíchejte s crème fraîche, šalotkou a hořčicí. Dochuťte solí a pepřem.

2 Směs rozdělte na 4 plátky chleba, na ně rozdělte rostbíf, gothaj a vejce. Přiklopte zbylými plátky chleba a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit