Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolačka à la chili con carne

Fazolačka à la chili con carne

3.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2883 kcal
Bílkoviny 247 g
Sacharidy 168 g
Tuky 127 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Mexický vzhled s českou chutí – tohle je fazolačka zapečená do bramborové placky,“ říká autorka receptu, food blogerka Koko. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
menší, nadrobno
2 ČL
uzená paprika mletá
1 ks
konzerva červených fazolí slité, propláchnuté
rajčatová passata - pyré 200 g
vývar zeleninový 100 ml
sůl
Na placky
střední, uvařené ve slupce, zchladlé
sůl 1 ČL
vejce 1 ks
malé
cca 125g podle lepivosti brambor
na pomašlování placek
Na dokončení
slanina 4 plátek
opražené
gouda 150 g
nastrouhaný
rukola 2 hrst

Postup

1

V menším hrnci zvolna opékejte na oleji cibuli. Když zesklovatí a změkne, přidejte uzenou papriku, krátce orestujte, pak přidejte fazole, rajčatové pyré, vývar a sůl a zvolna vařte, dokud nevznikne hustá směs, bude to trvat asi 5–10 minut. Odstavte z plotny.

2

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Dejte do mísy, přidejte sůl, vejce, mouku a rukama zpracujte v lepivé těsto. Na pomoučněné pracovní ploše vytvořte 4 placky a ihned je opékejte nasucho na rozpálené silnostěnné pánvi (nejlépe titanové), zhruba 2 minuty z každé strany, dokud se na povrchu nezačnou tvořit hnědé flíčky.

3

Hotové placky plňte fazolovou směsí – vždy tak, aby byla jen na polovině placky. Směs poklaďte slaninou, posypte sýrem a rukolou a krátce zapečte – nejlépe v kontaktním grilu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10