Fazolačka à la chili con carne

Fazolačka à la chili con carne

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2893 kcal
Bílkoviny 247 g
Cukr 168 g
Tuky 127 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Mexický vzhled s českou chutí – tohle je fazolačka zapečená do bramborové placky,“ říká autorka receptu, food blogerka Koko. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
menší, nadrobno
2 ČL
uzená paprika mletá
1 ks
konzerva červených fazolí slité, propláchnuté
rajčatové pyré 200 g
vývar zeleninový 100 ml
sůl
Na placky
brambory 4 ks
střední, uvařené ve slupce, zchladlé
sůl 1 ČL
vejce 1 ks
malé
mouka pšeničná hladká 0.5 hrnek
cca 125g podle lepivosti brambor
mouka pšeničná hladká
na podsypání
máslo
na pomašlování placek
Na dokončení
slanina 4 plátek
opražené
gouda 150 g
nastrouhaný
rukola 2 hrst

1 V menším hrnci zvolna opékejte na oleji cibuli. Když zesklovatí a změkne, přidejte uzenou papriku, krátce orestujte, pak přidejte fazole, rajčatové pyré, vývar a sůl a zvolna vařte, dokud nevznikne hustá směs, bude to trvat asi 5–10 minut. Odstavte z plotny.

2 Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Dejte do mísy, přidejte sůl, vejce, mouku a rukama zpracujte v lepivé těsto. Na pomoučněné pracovní ploše vytvořte 4 placky a ihned je opékejte nasucho na rozpálené silnostěnné pánvi (nejlépe titanové), zhruba 2 minuty z každé strany, dokud se na povrchu nezačnou tvořit hnědé flíčky.

3 Hotové placky plňte fazolovou směsí – vždy tak, aby byla jen na polovině placky. Směs poklaďte slaninou, posypte sýrem a rukolou a krátce zapečte – nejlépe v kontaktním grilu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit