„Mexický vzhled s českou chutí – tohle je fazolačka zapečená do bramborové placky,“ říká autorka receptu, food blogerka Koko.
Suroviny
1 V menším hrnci zvolna opékejte na oleji cibuli. Když zesklovatí a změkne, přidejte uzenou papriku, krátce orestujte, pak přidejte fazole, rajčatové pyré, vývar a sůl a zvolna vařte, dokud nevznikne hustá směs, bude to trvat asi 5–10 minut. Odstavte z plotny.
2 Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Dejte do mísy, přidejte sůl, vejce, mouku a rukama zpracujte v lepivé těsto. Na pomoučněné pracovní ploše vytvořte 4 placky a ihned je opékejte nasucho na rozpálené silnostěnné pánvi (nejlépe titanové), zhruba 2 minuty z každé strany, dokud se na povrchu nezačnou tvořit hnědé flíčky.
3 Hotové placky plňte fazolovou směsí – vždy tak, aby byla jen na polovině placky. Směs poklaďte slaninou, posypte sýrem a rukolou a krátce zapečte – nejlépe v kontaktním grilu.