Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami

V receptu spojila své síly čerstvá rajčata a skvělý domácí polotovar, rajská zavařenina. Klasický recept ze Středomoří patří do každé letní kuchyně.
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 1 dávku rajské zavařeniny (viz předchozí stránku)
    • 2 lžičky sušeného tymiánu
    • 4 středně velká rajčata
    • 200 g měkkého kozího sýra
    • 16 černých oliv bez pecek
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Dvě třetiny zavařeniny rozetřete po dně pekáče o velikosti 20 × 30 cm. Posypte lžičkou tymiánu, osolte a opepřete.

2. Rajčata i sýr pokrájejte na podobně velké kousky a poskládejte do pekáčku v řadách vedle sebe. Posypte zbytkem tymiánu a olivami.

3. Přidejte zbytek rajské zavařeniny. Pekáček vložte do trouby a pečte asi deset minut. Pak troubu přepněte na gril a směs zapečte dozlatova. Zapékaná rajčata podávejte s čerstvým pečivem, křupavými bagetami nebo, pokud máte větší hlad, s vařenými bramborami. K jídlu se ale skvěle hodí také těstoviny, zejména drobnější tvary.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.29
Obrazek uzivatele
snadné, rychlé, lehké a vynikající. Dali jsme si s bramborem, ale lepší by byli těstoviny. Kozí sýr jsme měli jen s brusinkami. I ten byl v tomto jídle výtečný.

Přidat komentář