Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou

Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1737 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 218 g
Tuky 70 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Kuskus je sám o sobě lahůdka, a když nasaje ještě rajskou šťávu…

Suroviny

zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný, najemno
česnek 2 stroužky
najemno
kuskus 100 g
olivový olej 3 PL
extra panenský
rozinky 50 g
propláchnuté
piniové oříšky 50 g
meruňky 50 g
sušené, nasekané
citronová kůra
z jednoho citronu
citronová štáva
z jednoho citronu
máta hrst
menší, čerstvé lístky
rajčata 4 ks
nej keříková
400 g
rajská omáčka provensálská (viz recept na protější straně)
sůl
pepř
1. Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Do malého hrnce dejte zázvor a česnek, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Ihned odstavte a přimíchejte kuskus i olivový olej.

2. Po třech až čtyřech minutách, až se tekutina vsákne, přidejte ke kuskusu rozinky, piniové oříšky, propláchnuté sušené meruňky, citronovou kůru i šťávu a nakonec mátu. Dobře promíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.

3. Rajčatům odstraňte vršky (ale nevyhazujte je) a vydlabejte vnitřek. Naplňte kuskusem a přiklopte odříznutými vršky. Pak naplněná rajčata postavte do zapékací misky, zalijte je rajčatovou omáčkou a pečte doměkka; trvá to ­pětadvacet až třicet minut.

Obchod Apetit