Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou
Plněná rajčata po řecku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou

4.8/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2134 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 280 g
Tuky 78 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus je sám o sobě lahůdka, a když nasaje ještě rajskou šťávu…

Suroviny

zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný, najemno
česnek 2 stroužky
najemno
kuskus 100 g
olivový olej 3 PL
extra panenský
propláchnuté
piniové oříšky 50 g
sušené meruňky 50 g
nasekané
z jednoho citronu
z jednoho citronu
máta hrst
menší, čerstvé lístky
nejlépe keříková
rajčatová omáčka hotová 400 g
provensálská, odkaz v postupu
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Do malého hrnce dejte zázvor a česnek, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Ihned odstavte a přimíchejte kuskus i olivový olej.

2

Po třech až čtyřech minutách, až se tekutina vsákne, přidejte ke kuskusu rozinky, piniové oříšky, propláchnuté sušené meruňky, citronovou kůru i šťávu a nakonec mátu. Dobře promíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.

3

Rajčatům odstraňte vršky (ale nevyhazujte je) a vydlabejte vnitřek. Naplňte kuskusem a přiklopte odříznutými vršky. Pak naplněná rajčata postavte do zapékací misky, zalijte je rajčatovou omáčkou a pečte doměkka; trvá to ­pětadvacet až třicet minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

28.09.2015 18:58

Vynikající recept, dlouho jsem odolávala protože jsem si nedokázala představit výsledné dílo ve spojení tolika různých ingrediencí (např. rajčata, rozinky). Moje chyba spojení bylo naprosto famózní. Ochucený kuskus se u nás zabydlel jako příloha i bez rajčat, ale ve spojení s nimi je to dokonalá harmonie chuti :-)))

13.08.2009 13:46
Výborný recept, ale ubrala by som citrónovej kôry, lebo je príliš aromatická a zakrýva ostatné chute.
04.10.2008 22:18
Naprosto fantasticke jidlo, lehke, snad i zdrave, spousta bajecnych chuti, proste basen! Jen priste malinko prosolim i vydlabana rajcata :-)
02.10.2008 13:44
Veľmi dobrý recept, práve som si na tom pochutila! Okrem troch paradajok som naplnila aj dve papriky, ktoré som predtým 2-3 minúty povarila v slanej vriacej vode. Omáčku som nepripravila vopred, ale som si iba zmiešala zvyšky z paradajok s paradajkovým pretlakom, provensálskym korením, olivovým olejom soľou a trochou vody a obliala som paradajky a spodok misy (papriky nie). Na tri veľké paradajky a dve papriky som použila 150 ml kuskusu a 300 ml vody.
02.10.2008 13:45
Ešte info - je to Apetit 8/05, str. 27.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč