Kuskus je sám o sobě lahůdka, a když nasaje ještě rajskou šťávu…
Suroviny
zázvor (čerstvý)
5
cm
oloupaný, najemno
česnek
2
stroužky
najemno
kuskus
100
g
olivový olej
3
PL
extra panenský
rozinky
50
g
propláchnuté
piniové oříšky
50
g
sušené meruňky
50
g
nasekané
citronová kůra
z jednoho citronu
citronová šťáva
z jednoho citronu
máta
hrst
menší, čerstvé lístky
rajče
4
ks
nejlépe keříková
rajčatová omáčka hotová
400
g
provensálská, odkaz v postupu
sůl
pepř
1 Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Do malého hrnce dejte zázvor a česnek, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Ihned odstavte a přimíchejte kuskus i olivový olej.
2 Po třech až čtyřech minutách, až se tekutina vsákne, přidejte ke kuskusu rozinky, piniové oříšky, propláchnuté sušené meruňky, citronovou kůru i šťávu a nakonec mátu. Dobře promíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
3 Rajčatům odstraňte vršky (ale nevyhazujte je) a vydlabejte vnitřek. Naplňte kuskusem a přiklopte odříznutými vršky. Pak naplněná rajčata postavte do zapékací misky, zalijte je rajčatovou omáčkou a pečte doměkka; trvá to pětadvacet až třicet minut.
Komentáře
Anonym
02.10.2008 13:44
Velmi dobré - aj do papriky
Anonym
02.10.2008 13:45
Apetit
Anonym
04.10.2008 22:18
Uzasna dobrota!
Anonym
13.08.2009 13:46
fajne
Leona Sodomková
28.09.2015 18:58
Vynikající recept, dlouho
Vynikající recept, dlouho jsem odolávala protože jsem si nedokázala představit výsledné dílo ve spojení tolika různých ingrediencí (např. rajčata, rozinky). Moje chyba spojení bylo naprosto famózní. Ochucený kuskus se u nás zabydlel jako příloha i bez rajčat, ale ve spojení s nimi je to dokonalá harmonie chuti :-)))