Skvělá chuť, jednoduchost a krása inspirovaná italskou kuchyní.
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Brambory vydrhněte kartáčkem nebo oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rajčata omyjte, vykrojte zelený střed od stopky a nakrájejte na asi 0,5cm plátky.
Zapékací mísu vymažte trochou oleje. Na dno rozložte vrstvu brambor, osolte, poklaďte rajčaty, opět osolte, opepřete a posypte částí sýra a nasekané bazalky. Takto střídavě vrstvěte brambory a rajčata do spotřebování všech surovin, trochu sýra a bazalky si nechte na později. Zakončete vrstvou rajčat a pokapejte je olejem.
Přikryjte poklicí nebo alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte do změknutí, zhruba 30 minut.
Potom odklopte, na rajčata rozprostřete zbylý sýr a ještě asi 15 minut zapékejte.
Vyjměte z trouby a nechte 10 minut dojít. Podávejte s lístky čerstvé bazalky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )