Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou
Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou

3.9/5 Počet hodnocení: 68
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1954 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 281 g
Tuky 51 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá chuť, jednoduchost a krása inspirovaná italskou kuchyní.

Suroviny

brambory 1,25 kg
nové, vydrhnuté
olivový olej 2 PL
nejlépe masité
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 1 svazek
čerstvá
či pecorina, nastrouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

2

Brambory vydrhněte kartáčkem nebo oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rajčata omyjte, vykrojte zelený střed od stopky a nakrájejte na asi 0,5cm plátky.

3

Zapékací mísu vymažte trochou oleje. Na dno rozložte vrstvu brambor, osolte, poklaďte rajčaty, opět osolte, opepřete a posypte částí sýra a nasekané bazalky. Takto střídavě vrstvěte brambory a rajčata do spotřebování všech surovin, trochu sýra a bazalky si nechte na později. Zakončete vrstvou rajčat a pokapejte je olejem.

4

Přikryjte poklicí nebo alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte do změknutí, zhruba 30 minut.

5

Potom odklopte, na rajčata rozprostřete zbylý sýr a ještě asi 15 minut zapékejte.

6

Vyjměte z trouby a nechte 10 minut dojít. Podávejte s lístky čerstvé bazalky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín