Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou

Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou

4/5 Počet hodnocení: 66
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1954 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 281 g
Tuky 51 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá chuť, jednoduchost a krása inspirovaná italskou kuchyní.

Suroviny

brambory 1,25 kg
nové, vydrhnuté
olivový olej 2 PL
nejlépe masité
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 1 svazek
čerstvá
či pecorina, nastrouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

2

Brambory vydrhněte kartáčkem nebo oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rajčata omyjte, vykrojte zelený střed od stopky a nakrájejte na asi 0,5cm plátky.

3

Zapékací mísu vymažte trochou oleje. Na dno rozložte vrstvu brambor, osolte, poklaďte rajčaty, opět osolte, opepřete a posypte částí sýra a nasekané bazalky. Takto střídavě vrstvěte brambory a rajčata do spotřebování všech surovin, trochu sýra a bazalky si nechte na později. Zakončete vrstvou rajčat a pokapejte je olejem.

4

Přikryjte poklicí nebo alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte do změknutí, zhruba 30 minut.

5

Potom odklopte, na rajčata rozprostřete zbylý sýr a ještě asi 15 minut zapékejte.

6

Vyjměte z trouby a nechte 10 minut dojít. Podávejte s lístky čerstvé bazalky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč