Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami

Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3073 kcal
Bílkoviny 92 g
Cukr 64 g
Tuky 263 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
V receptu spojila své síly čerstvá rajčata a skvělý domácí polotovar, rajská zavařenina. Klasický recept ze Středomoří patří do každé letní kuchyně.

Suroviny

rajčatová passata 1
viz předchozí stránka
tymián 2 ČL
sušený
rajčata 4 ks
střední
kozí sýr 200 g
měkký
olivy černé 16 ks
bez pecek
sůl
pepř
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Dvě třetiny zavařeniny rozetřete po dně pekáče o velikosti 20 × 30 cm. Posypte lžičkou tymiánu, osolte a opepřete.

2. Rajčata i sýr pokrájejte na podobně velké kousky a poskládejte do pekáčku v řadách vedle sebe. Posypte zbytkem tymiánu a olivami.

3. Přidejte zbytek rajské zavařeniny. Pekáček vložte do trouby a pečte asi deset minut. Pak troubu přepněte na gril a směs zapečte dozlatova. Zapékaná rajčata podávejte s čerstvým pečivem, křupavými bagetami nebo, pokud máte větší hlad, s vařenými bramborami. K jídlu se ale skvěle hodí také těstoviny, zejména drobnější tvary.

Obchod Apetit