0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami

Zapečná rajčata se sýrem a olivami
ZDROJ: Filipp Romanovski/Unsplash
sdílet:

Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3073 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 64 g
Tuky 263 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V receptu spojila své síly čerstvá rajčata a skvělý domácí polotovar, rajská zavařenina. Klasický recept ze Středomoří patří do každé letní kuchyně.

Suroviny

rajčatová passata - pyré 1 ks
tymián 2 ČL
sušený
rajče 4 ks
střední
kozí sýr 200 g
měkký
olivy černé 16 ks
bez pecek
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Dvě třetiny zavařeniny rozetřete po dně pekáče o velikosti 20 × 30 cm. Posypte lžičkou tymiánu, osolte a opepřete.

3

Rajčata i sýr pokrájejte na podobně velké kousky a poskládejte do pekáčku v řadách vedle sebe. Posypte zbytkem tymiánu a olivami.

4

Přidejte zbytek rajské zavařeniny. Pekáček vložte do trouby a pečte asi deset minut.

5

Pak troubu přepněte na gril a směs zapečte dozlatova.

Zapékaná rajčata podávejte s čerstvým pečivem, křupavými bagetami nebo, pokud máte větší hlad, s vařenými bramborami. K jídlu se ale skvěle hodí také těstoviny, zejména drobnější tvary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

snadné, rychlé, lehké a vynikající. Dali jsme si s bramborem, ale lepší by byli těstoviny. Kozí sýr jsme měli jen s brusinkami. I ten byl v tomto jídle výtečný.

Obchod Apetit