V receptu spojila své síly čerstvá rajčata a skvělý domácí polotovar, rajská zavařenina. Klasický recept ze Středomoří patří do každé letní kuchyně.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Dvě třetiny zavařeniny rozetřete po dně pekáče o velikosti 20 × 30 cm. Posypte lžičkou tymiánu, osolte a opepřete.
Rajčata i sýr pokrájejte na podobně velké kousky a poskládejte do pekáčku v řadách vedle sebe. Posypte zbytkem tymiánu a olivami.
Přidejte zbytek rajské zavařeniny. Pekáček vložte do trouby a pečte asi deset minut.
Pak troubu přepněte na gril a směs zapečte dozlatova.
Zapékaná rajčata podávejte s čerstvým pečivem, křupavými bagetami nebo, pokud máte větší hlad, s vařenými bramborami. K jídlu se ale skvěle hodí také těstoviny, zejména drobnější tvary.
Komentáře