Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami
Zapečná rajčata se sýrem a olivami
ZDROJ: Filipp Romanovski/Unsplash
sdílet:

Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami

4/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3073 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 64 g
Tuky 263 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V receptu spojila své síly čerstvá rajčata a skvělý domácí polotovar, rajská zavařenina. Klasický recept ze Středomoří patří do každé letní kuchyně.

Suroviny

rajčatová passata - pyré 1 ks
tymián 2 ČL
sušený
střední
měkký
bez pecek
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Dvě třetiny zavařeniny rozetřete po dně pekáče o velikosti 20 × 30 cm. Posypte lžičkou tymiánu, osolte a opepřete.

3

Rajčata i sýr pokrájejte na podobně velké kousky a poskládejte do pekáčku v řadách vedle sebe. Posypte zbytkem tymiánu a olivami.

4

Přidejte zbytek rajské zavařeniny. Pekáček vložte do trouby a pečte asi deset minut.

5

Pak troubu přepněte na gril a směs zapečte dozlatova.

Zapékaná rajčata podávejte s čerstvým pečivem, křupavými bagetami nebo, pokud máte větší hlad, s vařenými bramborami. K jídlu se ale skvěle hodí také těstoviny, zejména drobnější tvary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

20.09.2009 15:52
snadné, rychlé, lehké a vynikající. Dali jsme si s bramborem, ale lepší by byli těstoviny. Kozí sýr jsme měli jen s brusinkami. I ten byl v tomto jídle výtečný.
03.09.2007 14:23
Recept se nachází v č.8/05, str.29

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč