Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahody v růžovém víně

Jednoduchý dezert, přesto božské chuti. Nejprve vyzobejte vínem nasáklé jahody, pak si vychutnejte jahodami ovoněné víno.
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 1 hodina
P
Středomořská

Ingredience

    • 400 g zralých jahod, raději menších
    • 350 ml růžového vína (nejlépe s mírně ovocnou chutí a vůní)
    • 4 lžíce ovocného likéru (cassis nebo griotky)
    • 4 snítky máty
    • moučkový cukr
    • máslové sušenky

Příprava jídla

Větší jahody rozpulte, malé ponechte vcelku. Rozdělte je do vinných sklenic a přelijte vínem a likérem. Přidejte po snítce máty a nechte asi hodinu v chladu, aby se vůně krásně promísily. Pak už dezert jenom poprašte moučkovým cukrem a podávejte s křupavou sušenkou.

JAKO Z LUXUSNí RESTAURACE
Okraj sklenky navlhčete, ozdobte krupicovým cukrem smíchaným s jedlým růžovým barvivem a plňte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.64

Přidat komentář