Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cassoulet s jehněčími kolínky

Francouzská tradice
Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Příprava: 20 minut Vaření: 3,5 hodiny
P

Ingredience

    • 60 ml olivového oleje + další na opékání
    • 4 jehněčí kolínka
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 g pancetty či jiné sušené slaniny, na nudličky
    • 2 cibule, nakrájené na plátky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
    • 2 lžíce hustého rajského protlaku (např. Heinz Tomato Paste)
    • 2 bobkové listy
    • 4 snítky tymiánu + 1 lžička nasekaných lístků
    • 250 ml suchého bílého vína
    • 1 litr jehněčího nebo drůbežího vývaru
    • 2 paprikové klobásy, nakrájené na kolečka
    • 400g konzerva bílých fazolí, scezených
    • 1 lžíce másla
    • 70 g rozmixovaného toustového chleba
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 V litinovém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Maso osolte a opepřete a opékejte je po všech stranách dohněda. Pak vyjměte a odložte stranou. Do uvolně- ného kastrolu dejte pancettu a míchejte 3 minuty. Pak přidejte cibuli, česnek a rozmarýn, osolte a opékejte další 3–4 minuty dozlatova. Přidejte protlak, bobkový list, snítky tymiánu a míchejte 1 minutu. Zalijte vínem a vařte, až se odpaří na polovinu. Potom přilijte vývar, přiklopte a mírně duste 2 a 1/2 až 3 hodiny doměkka.

2 Mezitím na troše oleje opečte klobásky. V jiné pánvi na lžíci oleje dozlatova opékejte rozmixovaný chleba, 1 lžičku tymiánových lístků a špetku soli. Z hrnce vyjměte kolínka, z omáčky seberte tuk, zvyšte plamen a omáčku vařte asi 5 minut. Pak stáhněte plamen, přidejte fazole a opečenou klobásu a vařte ještě 10 minut. Dosolte, vraťte maso, prohřejte a vmíchejte petrželku. Podávejte posypané opečenou strouhankou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář