Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. Pochutnáte si!
Suroviny
1Fazole uvařte ve vývaru z vepřového masa (nebo ve vodě s trochou sádla) doměkka; trvá to asi čtyřicet minut. Během vaření přidejte rozkrojené rajče, cibuli propíchanou hřebíčky a dva stroužky česneku. Na sádle osmahněte kousky husího (kachního) masa, krkovičky a bůčku; maso vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat přebytečný tuk. Na závěr osmažte kousky klobásy.
2Zapékací formu vymastěte sádlem, vytřete česnekem a navrstvěte do ní fazole s masem. Střední vrstvu zalijte armagnakem a posypte šalvějí. Zalijte odvarem z fazolí a tukem z opékání, osolte, opepřete a posypte strouhankou.
3V troubě předehřáté na 150–160 °C pečte asi dvě hodiny. Po deseti minutách se vytvoří škraloup – roztrhejte ho a smíchejte s obsahem; to zopakujte šestkrát. Poslední, sedmý škraloup už nechte, neboť je příslovečnou ozdobou cassouletu.
Komentáře
Anonym
14.09.2007 08:07
Apetit 2/07