Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. Pochutnáte si!
Suroviny
Postup
Fazole uvařte ve vývaru z vepřového masa (nebo ve vodě s trochou sádla) doměkka; trvá to asi čtyřicet minut.
Během vaření přidejte rozkrojené rajče, cibuli propíchanou hřebíčky a dva stroužky česneku.
Na sádle osmahněte kousky husího (kachního) masa, krkovičky a bůčku; maso vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat přebytečný tuk. Na závěr osmažte kousky klobásy.
Zapékací formu vymastěte sádlem, vytřete česnekem a navrstvěte do ní fazole s masem. Střední vrstvu zalijte armagnakem a posypte šalvějí. Zalijte odvarem z fazolí a tukem z opékání, osolte, opepřete a posypte strouhankou.
V troubě předehřáté na 150–160 °C pečte asi dvě hodiny.
Po deseti minutách se vytvoří škraloup – roztrhejte ho a smíchejte s obsahem; to zopakujte šestkrát. Poslední, sedmý škraloup už nechte, neboť je příslovečnou ozdobou cassouletu.
Komentáře