0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cassoulet s jehněčími kolínky

Cassoulet s jehněčími kolínky

Zatím nehodnoceno
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Francouzská tradice

Suroviny

  • 60 ml olivového oleje + další na opékání
  • 4 jehněčí kolínka
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 50 g pancetty či jiné sušené slaniny, na nudličky
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
  • 2 lžíce hustého rajského protlaku (např. Heinz Tomato Paste)
  • 2 bobkové listy
  • 4 snítky tymiánu + 1 lžička nasekaných lístků
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 litr jehněčího nebo drůbežího vývaru
  • 2 paprikové klobásy, nakrájené na kolečka
  • 400g konzerva bílých fazolí, scezených
  • 1 lžíce másla
  • 70 g rozmixovaného toustového chleba
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 V litinovém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Maso osolte a opepřete a opékejte je po všech stranách dohněda. Pak vyjměte a odložte stranou. Do uvolně- ného kastrolu dejte pancettu a míchejte 3 minuty. Pak přidejte cibuli, česnek a rozmarýn, osolte a opékejte další 3–4 minuty dozlatova. Přidejte protlak, bobkový list, snítky tymiánu a míchejte 1 minutu. Zalijte vínem a vařte, až se odpaří na polovinu. Potom přilijte vývar, přiklopte a mírně duste 2 a 1/2 až 3 hodiny doměkka.

2 Mezitím na troše oleje opečte klobásky. V jiné pánvi na lžíci oleje dozlatova opékejte rozmixovaný chleba, 1 lžičku tymiánových lístků a špetku soli. Z hrnce vyjměte kolínka, z omáčky seberte tuk, zvyšte plamen a omáčku vařte asi 5 minut. Pak stáhněte plamen, přidejte fazole a opečenou klobásu a vařte ještě 10 minut. Dosolte, vraťte maso, prohřejte a vmíchejte petrželku. Podávejte posypané opečenou strouhankou.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit