Cassoulet s jehněčími kolínky

Cassoulet s jehněčími kolínky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Francouzská tradice

Suroviny

  • 60 ml olivového oleje + další na opékání
  • 4 jehněčí kolínka
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 50 g pancetty či jiné sušené slaniny, na nudličky
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
  • 2 lžíce hustého rajského protlaku (např. Heinz Tomato Paste)
  • 2 bobkové listy
  • 4 snítky tymiánu + 1 lžička nasekaných lístků
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 litr jehněčího nebo drůbežího vývaru
  • 2 paprikové klobásy, nakrájené na kolečka
  • 400g konzerva bílých fazolí, scezených
  • 1 lžíce másla
  • 70 g rozmixovaného toustového chleba
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 V litinovém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Maso osolte a opepřete a opékejte je po všech stranách dohněda. Pak vyjměte a odložte stranou. Do uvolně- ného kastrolu dejte pancettu a míchejte 3 minuty. Pak přidejte cibuli, česnek a rozmarýn, osolte a opékejte další 3–4 minuty dozlatova. Přidejte protlak, bobkový list, snítky tymiánu a míchejte 1 minutu. Zalijte vínem a vařte, až se odpaří na polovinu. Potom přilijte vývar, přiklopte a mírně duste 2 a 1/2 až 3 hodiny doměkka.

2 Mezitím na troše oleje opečte klobásky. V jiné pánvi na lžíci oleje dozlatova opékejte rozmixovaný chleba, 1 lžičku tymiánových lístků a špetku soli. Z hrnce vyjměte kolínka, z omáčky seberte tuk, zvyšte plamen a omáčku vařte asi 5 minut. Pak stáhněte plamen, přidejte fazole a opečenou klobásu a vařte ještě 10 minut. Dosolte, vraťte maso, prohřejte a vmíchejte petrželku. Podávejte posypané opečenou strouhankou.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit