0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyhrajte nezapomenutelnou večeři s týmem AKC ČR!

Vyhrajte nezapomenutelnou večeři s týmem AKC ČR!
sdílet:
Soutěž byla ukončena!

Už na podzim jsme se stali hrdými mediálními partnery Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a logo Apetitu tak zdobí rondony všech jeho členů. Tým čítá 7 kuchařů, 3 cukrářky, 2 manažery, kteří se starají o organizaci. Ambasodorem týmu je Ondřej G. Brzobohatý.  „V této sestavě jsme už druhé období, přičemž obdobím se myslí čtyři roky, tedy od olympiády k olympiádě,“ vysvětluje hlavní manažer týmu Tomáš Popp. Za tu dobu se musí tým dokonale sehrát a natrénovat všechna soutěžní jídla. „Vaření na soutěži je úplně jiné než v kuchyni, jste pod hrozným časovým tlakem, neustálým přísným drobnohledem porotců a všichni musí dokonale fungovat pro tým, jen tak máte šanci uspět,“ uzavírá.

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky navazuje na profesní spolky, které fungovaly za první republiky. „Naším cílem je propagovat českou kuchyni ve světě a k tomu se snažíme kultivovat kuchařský obor. Pořádáme proto různé semináře a soutěže, jako je třeba Kuchař roku, spolupracujeme na koncepci moderního vzdělávání mladých kuchařů a samozřejmě se staráme o dva národní týmy – juniorský a seniorský,“ vyjmenovává Tomáš Popp. „Na tréninky národního týmu využíváme kuchyň v Zemědělském muzeu v Praze. Můžete se na nás chodit dívat. Termíny tréninků najdete na našich stránkách www.narodnitymkucharu.cz,“ láká. Momentálně se tým soustředí na přípravu na světovou soutěž a pomalu směřuje k olympiádě v roce 2020.
 

Soutěž byla ukončena.

Všem velmi děkujeme za účast a výhercům gratulujeme!

Výherci:

  • Radka Kekrtová
  • Jan Kolář
  • Václav Ruml
 

Termín tréninkové večeře:

  • 4. 4. od 18 hodin (na cca 3 hodiny)  
     

Menu:

  • Terina z halibuta a královského kraba, koláček z uzeného halibuta, raviola ze žluté řepy a creme fraiche, topinamburové pyré, salátek z fenyklu a řapíkatého celeru, račí omáčka
     
  • Telecí svíčková pečená na nízkou teplotu, smažený telecí brzlík, pečený vepřový bůček ve filo těstě, květákové pyré, zeleninová sedlina, espuma z foie gras, pošírovaná zelenina v másle 
     
  • Kostka z čokolády a maracuji, čokoládové pâte a choux plněné banánovým krémem, ganache z hořké čokolády, zmrzlina z manga, maracuji a banánu, maracujová espuma
     

Místo konání:

Nově zrekonstruované Národní zemědělské muzeum v Praze na Letné (Kostelní 44, Praha 7). Večeře proběhne v unikátní expozici Gastronomie, která se skládá ze dvou částí: Dětské gastronomické herny a Gastrostudia - v této moderně vybavené profesionální kuchyni Národní zemědělské muzeum pořádá pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové kurzy vaření pro veřejnost zaměřené nejen na tradiční českou kuchyni. Více informací a aktuální nabídku kurzů najdete na www.nzm.cz/pribeh-zemedelstvi-praha/kurzy-vareni. V Gastrostudiu také trénují zástupci Asociace kuchařů a cukrářů ČR na tuzemské i zahraniční soutěže.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč