0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyhrajte zástěru, kterou navrhl Ondřej Rybář pro Hamé

Vyhrajte zástěru, kterou navrhl Ondřej Rybář pro Hamé
sdílet:

Přesně namíchaný koktejl znalostí, schopností, píle, zkušeností, intuice a psychologie – To je recept na úspěch v dnešním špičkovém sportu.

A jestli tohle ovládá někdo dokonale, pak je to Ondřej Rybář, šéftrenér české biatlonové reprezentace a hlavní ‚šéfkuchař‘ úspěchů, kterých čeští biatlonisté v posledních letech dosáhli. „Času je málo, ale když se občas dostanu k vaření, tak je to pro mě výzva. Navíc mám rád sladké, takže když mě firma Hamé, hlavní partner českého biatlonu, požádala o to, abych se podílel na tomto projektu časopisu Apetit, rád jsem vyhověl,“ vysvětlil Ondřej Rybář. Jeho svěřenci v čele s Gabrielou Koukalovou budou letos závodit i doma v Česku, protože letošní prosincový světový pohár hostí Nové Město na Moravě.

Hermelín s džemem, tymiánem a toustem

  • 4 plátky světlého toustového chleba
  • 4 plátky másla
  • 2 kusy hermelínu
  • Extra Jam Jahoda Hamé Sweet
  • 4 snítky čerstvého tymiánu

1 Kulatým tvořítkem vykrojíme z toustového chleba kolečka o průměru hermelínu. Plátky chleba opečeme nasucho na pánvi, na každý položíme plátek másla, vodorovně rozříznutou půlku hermelínu a asi polévkovou lžíci jahodového džemu. Nakonec ozdobíme snítkou tymiánu.

2 Takto připravený hermelín zabalíme do pečicího papíru a vložíme do předem předehřáté trouby a na 200 °C pečeme cca 5 minut.

EXTRA JAMY Hamé Sweet jsou vyrobeny z kvalitních surovin, s vysokým podílem ovoce a se sníženým obsahem cukru tak, aby vynikla skutečně lahodná chuť ovoce. Vychutnáte si v nich i opravdové kousky ovoce. Tyto extra jamy neobsahují žádné konzervační látky, aromata ani umělá sladidla.

[[nid:30733]]

Ondřej Rybář
trenér české biatlonové reprezentace
Je jedním z hlavních strůjců historických úspěchů našich biatlonistů poslední doby, jako je třeba pět medailí z olympiády v Soči nebo vítězství Gabriely Koukalové v celkovém hodnocení světového poháru.


Autor: martinbd

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit