Seznamte se: 7 odvážných kulinářů 10. Apetit pikniku

Apetit piknik
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nadšení kulináři z řad našich čtenářů představují své nejmilejší dobroty. Pro mnohé z nich je Apetit piknik prvním krokem ke splněnému snu – vlastní cukrárně, kavárně či prodejně lahůdek. Podpořte je spolu s námi. Na jejich stáncích je vše domácí a poctivé, připravené s pořádnou porcí lásky.

V sobotu 19. června se pražský park Grébovka díky Apetit pikniku zaplní skvělým jídlem a pitím. Stánky prodejců, kteří své dobroty (zatím) nenabízejí profesionálně a ve velkém, jsou první, ke kterým se redakce časopisu Apetit ráno vydá na ochutnávku. Samozřejmě hned poté, co si dopřeje nezbytnou dávku kofeinu.

Letos vybíráme ze sedmi statečných. Co nás na nich baví nejvíc? Mnohé z jejich dobrůtek si můžete odnést z Grébovky domů rovnou do spíže, kde trpělivě počkají, až vás bude honit mlsná. A vy si tak letošní Apetit piknik vychutnáte podruhé, potřetí, počtvrté…

1. Bezva řepa

Červená řepa je mňam! A nejsou to jen kyselé kostičky naložené v octovém nálevu, které znáte ze školní jídelny. Bezva řepa nabízí skleničky lahodného kečupu s různým kořením a čatní, které chutná báječně na chlebu i s těstovinami. Nastěhujte si červenou řepu také do své spižírny.

2. Káva v oplatce

Potřebujete po ránu kávovou vzpruhu? Natálie Šmídová vám ji připraví zcela ekologicky a bez zbytečného odpadu navíc – v sušenkovém kornoutku, který pak můžete sníst. Tomu říkáme zero waste s chutí. A pokud vás káva v oplatce neláká, v nabídce je i klasika do kelímku nebo osvěžující domácí limonády.

3. Ke kafíčku

Nadšená amatérská cukrářka Veronika Sluková vás vezme na výlet po sladkém světě. Zabrousíme do Francie, Itálie, Ameriky i Austrálie. Zaujmou vás víc křupavé choux au craqueline, nadýchané minipavlovy, rozmarné cupcaky nebo lahodná panna cotta s ovocem? A dětem kupte do ruky malinové nanuky a čokoládové sušenky.

4. Máma peče sladce

Máma tří dětí Lucie Kaďorková sní o tom, že začne nový život na sladké vlně. Na piknik přiveze vyladěné cupcaky a rolády, které milují její přátelé. A vy si je zamilujete také, stejně jako tartaletky, zákusky z odpalovaného těsta, skvostné dorty a minidezerty ve skleničkách. Tady si přijde na své každý mlsoun.

5. Pepininy dobroty

Seznamte se s Pepinou. Její rodina má velkou zahradu, kde pěstuje ovoce a zeleninu, chová křepelky i slepičky, a to vše v bio kvalitě. Lásku k dobrému a poctivému poznáte také v jejích produktech. Cuketová hořčice, dýňový kompot, nakládaná křepelčí vajíčka nebo božská rajčatová povidla? Jakmile jednou ochutnáte, budete chtít ještě a ještě a...

6. Těstoviny Cellesta

Pořádná Itálie dorazí na piknik z jihu Moravy, kde malá firma vyrábí bezpočet druhů poctivých těstovin. Dává do nich pouze semolinovou mouku, vejce a olivový olej. Vše připravuje ručně a s láskou. U tohoto stánku můžete těstoviny ochutnat, nakoupit a také je doplnit domácími pesty a omáčkami ve skleničce.

7 Země perníčků

Pozor, tady bydlí perníčci. A je jich tolik, že je ani nespočítáte. Perníčky nejrůznějších tvarů, podob a zdobení jsou tak krásné, že se vám ani nebudou chtít jíst. To by ale byla škoda. Perníčky chutnají přímo dokonale. Jsou měkké hned po upečení a krásně voní po karamelu. Prostě přímo k nakousnutí.

A to není vše. Těšit se můžete na více než čtyřicet dalších stánků, které svádí k ochutnávce. Mrkněte na jejich širokou nabídku. Pro čerstvé novinky nás sledujte na Facebooku a Instagramu, kde vyhlašujeme všechny soutěže a mimořádné akce.

10. Apetit piknik

19. června 2021 od 10 do 20 hodin
Park Grébovka, Praha 2

1. Dny Apetit

19.–27. června 2021

Související články

10. Apetit piknik už klepe na dveře
  • Tipy redakce

10. Apetit piknik už klepe na dveře

Oprašte tašky a košíky, další ročník našeho gastronomického festivalu a kulinárního trhu se blíží. A jako vždy bude doslova k nakousnutí. ...

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit