Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak sušit chilli papričky

Jak sušit chilli papričky

Navlékněte pálivé korálky.
2. 11. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Tuto situaci známe moc dobře. Koupili jste balení chilli papriček, ale spotřebujete jen část z nich. Co s nimi, když jich máte víc, než potřebujete? Dlouhé skladování v lednici jim nesvědčí a chlad mrazáku poruší jejich strukturu. Vždy je proto lepší nechat je proschnout na suchém, teplém místě. Neosvědčilo se nám sušit je rozložené na talíři či tácku. Začnou plesnivět a schnou velmi nerovnoměrně.

Červené lusky raději navlékněte na silnější nit. Pozor na prsty! Bez jehly se neobejdete, zelené stopky papriček jsou pěkně tuhé. Mezi lusky nechávejte rozestupy. Chilli náhrdelník zavěste na suchém místě. Ozdobí kuchyň a papričky budou vždy po ruce.

Související

5 důvodů, proč si dopřát chilli

V české kuchyni nejsou tak hojně používány jako například v té thajské, přesto se ale vyplatí je do jídelníčku...

Jak správně pracovat s chilli papričkami?

Každý z vás už jistě někdy zažil nežádoucí pálivost v oblasti rukou nebo dokonce očí při práci s chilli papričkami. Dá...

Jak zachránit příliš pálivé jídlo

Vzhledem k množství druhů a stupni pálivosti chilli papriček se může snadno stát, že místo ideálně pikantního sousta...

Přidat komentář