0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostrá pizza s uzeninou a chilli

Ostrá pizza s uzeninou a chilli

1 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 655 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 59 g
Tuky 31 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic rychlejšího než hotová pizza neexistuje – a my víme, jak z ní stvořit domácí

Suroviny

těsto na pizzu 1 ks
pizza hotová se sýrem a salámem nebo rajčaty
lze nahradit čabajkou nebo paprikovým salámem, na plátky
paprika 170 g
sterilované, na proužky
chilli sušené ¼ ČL
sýr 50 g
strouhaný, typu čedar
olivy černé
několik

1Předehřejte troubu na teplotu doporučenou na obalu pizzy. Na původní náplň rozložte plátky choriza a proužky papriky. Posypte kořením, sýrem a poklaďte olivami.

2Pečte podle pokynů na obalu (asi čtvrt hodiny), dokud se sýr nerozteče a není zlatavý.

Jiné variace:

1Špenát, piniové oříšky a hrozinky  Potřete hotovou pizzovou placku dvěma lžícemi pesta a rozložte na ni 100 g mražených špenátových listů (rozmrazte je a vymačkejte z nich vodu). Placku posypte ještě hrstí piniových oříšků a pečte podle pokynů na obalu. Pět minut před koncem pečení na pizzu ještě nasypte hrst hrozinek.

2Červená cibule, feta a rajčata
Hotovou pizzovou placku posypte nakrájenou půlkou červené cibule, 100 g rozdrobené fety a 80 g rozpůlených třešňových rajčátek. Pokapejte citronovou šťávou, posypte lžičkou sušeného oregana a upečte podle pokynů na obalu. Před podáváním pizzu pokapejte extra panenským olivovým olejem.

3Grilované kuře a sýr
Smíchejte 200 g grilovaného kuřecího masa, natrhaného na kousky (lze nahradit drůbeží šunkou) se třemi lžícemi vaší oblíbené grilovací omáčky, případně kečupu. Rozložte na pizzu, posypte ji pár lžičkami sladké konzervované kukuřice a 80 g strouhaného čedaru. Upečte podle pokynů na obalu.

4Slanina, vajíčka a houby 
Na lžíci olivového oleje smažte 2–3 minuty 140 g slaniny a 100 g půlených žampionů. Rozložte na hotovou pizzu spolu se dvěma nakrájenými rajčaty. Pečte podle instrukcí na obalu; asi v polovině pečení pizzu vyndejte a rozklepněte na ni dvě vejce. Pokapejte olivovým olejem a pečte ještě 6–9 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč