Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrá pizza s uzeninou a chilli

Ostrá pizza s uzeninou a chilli

2.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 655 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 59 g
Tuky 31 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic rychlejšího než hotová pizza neexistuje – a my víme, jak z ní stvořit domácí

Suroviny

pizza hotová se sýrem a salámem nebo rajčaty
lze nahradit čabajkou nebo paprikovým salámem, na plátky
paprika 170 g
sterilované, na proužky
chilli sušené ¼ ČL
sýr 50 g
strouhaný, typu čedar

Postup

1

Předehřejte troubu na teplotu doporučenou na obalu pizzy. Na původní náplň rozložte plátky choriza a proužky papriky. Posypte kořením, sýrem a poklaďte olivami.

2

Pečte podle pokynů na obalu (asi čtvrt hodiny), dokud se sýr nerozteče a není zlatavý.

Jiné variace:

Špenát, piniové oříšky a hrozinky Potřete hotovou pizzovou placku dvěma lžícemi pesta a rozložte na ni 100 g mražených špenátových listů (rozmrazte je a vymačkejte z nich vodu). Placku posypte ještě hrstí piniových oříšků a pečte podle pokynů na obalu. Pět minut před koncem pečení na pizzu ještě nasypte hrst hrozinek.

3

Červená cibule, feta a rajčata
Hotovou pizzovou placku posypte nakrájenou půlkou červené cibule, 100 g rozdrobené fety a 80 g rozpůlených třešňových rajčátek. Pokapejte citronovou šťávou, posypte lžičkou sušeného oregana a upečte podle pokynů na obalu. Před podáváním pizzu pokapejte extra panenským olivovým olejem.

4

Grilované kuře a sýr
Smíchejte 200 g grilovaného kuřecího masa, natrhaného na kousky (lze nahradit drůbeží šunkou) se třemi lžícemi vaší oblíbené grilovací omáčky, případně kečupu. Rozložte na pizzu, posypte ji pár lžičkami sladké konzervované kukuřice a 80 g strouhaného čedaru. Upečte podle pokynů na obalu.

5

Slanina, vajíčka a houby
Na lžíci olivového oleje smažte 2–3 minuty 140 g slaniny a 100 g půlených žampionů. Rozložte na hotovou pizzu spolu se dvěma nakrájenými rajčaty. Pečte podle instrukcí na obalu; asi v polovině pečení pizzu vyndejte a rozklepněte na ni dvě vejce. Pokapejte olivovým olejem a pečte ještě 6–9 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 16:49
Recept se nachází v č.9/04, str.20