Pikantní voňavá marináda, která ladí ke kuřeti, ale také třeba k vepřovému.
Suroviny
chilli sušené
2
ČL
hrubě drcené
1
ČL
uzená paprika
vinný ocet červený
60
ml
citronová kůra
1
PL
jemně nastrouhaná
citronová šťáva
60
ml
petrželka
hrst
nasekaná
česnek
4
stroužky
drcený
olivový olej
125
ml
sůl
1
ČL
pepř
1
ČL
čerstvě mletý
kuře
4
celkem cca 2 kg
Postup
1
Chilli, papriku, vinný ocet, citronovou kůru a šťávu, petrželku, česnek, sůl a pepř dobře promíchejte v míse (neměla by být kovová). Zalijte olejem a do mísy vložte kuřecí čtvrtky. Protřepte, aby se maso směsí rovnoměrně obalilo. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat.
2
Na grilu nebo na grilovací pánvi grilujte postupně 10–15 minut po každé straně, až bude maso propečené.
NĚCO NAVÍC
UZENÁ PAPRIKA neboli pimentón dodá masu lahodnou kouřovou příchuť. Koupit ji můžete třeba na www.koreni.cz, www.levnekoreni.cz, www.spanelskedelikatesy.cz kolem 55 Kč/100 g. Lze ji nahradit běžně dostupnými konzervovanými chipotle papričkami.