Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1702 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 18 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní voňavá marináda, která ladí ke kuřeti, ale také třeba k vepřovému.

Suroviny

chilli sušené 2 ČL
hrubě drcené
1 ČL
uzená paprika
vinný ocet červený 60 ml
jemně nastrouhaná
petrželka hrst
nasekaná
česnek 4 stroužky
drcený
olivový olej 125 ml
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
celkem cca 2 kg

Postup

1

Chilli, papriku, vinný ocet, citronovou kůru a šťávu, petrželku, česnek, sůl a pepř dobře promíchejte v míse (neměla by být kovová). Zalijte olejem a do mísy vložte kuřecí čtvrtky. Protřepte, aby se maso směsí rovnoměrně obalilo. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat.

2

Na grilu nebo na grilovací pánvi grilujte postupně 10–15 minut po každé straně, až bude maso propečené.

NĚCO NAVÍC
UZENÁ PAPRIKA neboli pimentón dodá masu lahodnou kouřovou příchuť. Koupit ji můžete třeba na www.koreni.cz, www.levnekoreni.cz, www.spanelskedelikatesy.cz kolem 55 Kč/100 g. Lze ji nahradit běžně dostupnými konzervovanými chipotle papričkami.

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...