0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česneková chilli marináda

Česneková chilli marináda

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1702 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 18 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní voňavá marináda, která ladí ke kuřeti, ale také třeba k vepřovému.

Suroviny

chilli sušené 2 ČL
hrubě drcené
1 ČL
uzená paprika
vinný ocet červený 60 ml
citronová kůra 1 PL
jemně nastrouhaná
citronová štáva 60 ml
petrželka hrst
nasekaná
česnek 4 stroužky
drcený
olivový olej 125 ml
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
kuře 4
celkem cca 2 kg

Chilli, papriku, vinný ocet, citronovou kůru a šťávu, petrželku, česnek, sůl a pepř dobře promíchejte v míse (neměla by být kovová). Zalijte olejem a do mísy vložte kuřecí čtvrtky. Protřepte, aby se maso směsí rovnoměrně obalilo. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat.

Na grilu nebo na grilovací pánvi grilujte postupně 10–15 minut po každé straně, až bude maso propečené.

NĚCO NAVÍC

UZENÁ PAPRIKA neboli pimentón dodá masu lahodnou kouřovou příchuť. Koupit ji můžete třeba na www.koreni.cz, www.levnekoreni.cz, www.spanelskedelikatesy.cz kolem 55 Kč/100 g. Lze ji nahradit běžně dostupnými konzervovanými chipotle papričkami.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit