Pikantní hovězí s fazolemi provoněné koriandrem.
Suroviny
1
hovězí ragú
paprika mletá sladká
1
PL
mletá
fazole
400
g
červené, konzerva, ve slaném nálevu
chilli paprička
1
ks
zelená, nebo čeřvená
koriandr čerstvý
hrst
sekaný
rýže
dlouhozrnná
strouhaný
koriandr čerstvý
čerstvý
Postup
1
1 Jeden rozmražený sáček základního ragú zahřejte v hrnci, přidejte 1 lžíci sladké mleté papriky, 100 ml vody a přiveďte k varu.
2 Sceďte 400g konzervu červených fazolí ve slaném nálevu a přimíchejte je k masu spolu s jednou velkou čerstvou zelenou nebo červenou chilli papričkou, zbavenou semen a nadrobno pokrájenou.
3 Potom vmíchejte velkou hrst sekaného čerstvého koriandru a případně dochuťte solí.
4 Podávejte s vařenou dlouhozrnnou rýží a posypané strouhaným čedarem. Výborný je tento pokrm s hrstí tortillových lupínků a dalším čerstvým koriandrem navíc.