Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Co s úrodou jahod

Co s úrodou jahod

Máte plné koše sladkých červených jahod, které nestíháte jíst? Zamrazte je a zavařte, budou se vám hodit na knedlíky a koláče.
20. 6. 2013 | Autor: redakce Apetitu

1. Mražené jahody


Užijete je do knedlíků, sorbetů, koláčů, omáček i koktejlů.

Jak jahody mrazit:

  • Nasucho – pevné zralé jahody omyjte, osušte a odstopkujte. Rozložte je v jedné vrstvě na tác, zakryjte alobalem a mrazte 2 hodiny. Pak sesypte do sáčku, uzavřete a vraťte zpátky do mrazáku.
  • S cukrem – jahody lehce promíchejte s cukrem, vložte do krabičky a zamrazte.
  • Dřeň a protlak – čerstvé jahody vložte na hodinu do mrazničky (nebo k nim přidejte trochu ledové tříště) a pak rozmixujte s cukrem podle chuti a trochou citronové šťávy na kaši. Na protlak jahody protřete sítem.

2. Zavařované jahody


Džem je skvělý na linecký koláč, sirup do limonád a kompot vám bude chutnat jen tak.

  • Méně zralé jahody rozvařte na džem (recept).
  • Z tak akorát zralých jahod udělejte kompot, klevelu, mošt či šťávu.
  • Přezrálé jahody zpracujte na marmeládu, sirup či rosol.


REKLAMA

Přidat komentář