Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 tipů pro hygienu v kuchyni

suroviny na krájecím prkně - zelenina
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Čistota půl zdraví. Na co byste při vaření neměli nikdy zapomínat?

1. Čisté ruce
Myjte si ruce, než sáhnete na jídlo a když se dotknete syrového masa, ryb, vajec a zeleniny.

2. Čisté plody
Zeleninu a ovoce vždy omyjte pitnou vodou. Zbavte je důkladně především veškeré hlíny.



3. Oddělená prkénka
Používejte zvláštní prkénka a nástroje na syrové a tepelně zpracované potraviny.

4. Bezpečné skladování
Skladujte maso a ryby tak, aby z nich nic nekapalo na ostatní potraviny.

5. Rychlé zchlazení
Přebytky chlaďte co nejrychleji a ukládejte do chladničky či mrazáku.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč