Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co pít k... salátu, pórku, pažitce

zeleninový salát
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vychutnejte si svěží zeleninu se stejně svěžím vínem, které podpoří její chuť.

HLÁVKOVÝ SALÁT: SUCHÉ BÍLÉ VÍNO

Pokud si dáte hlávkový salát jen se zálivkou, otevřete si k němu jakékoli suché bílé víno. Doplníte-li salát například lososem, sáhněte po chardonnay; když to bude kozí sýr, otevřete si sauvignon blanc.

PAŽITKA: RAKOUSKÉ BÍLÉ

Výrazná, kořenitá chuť pažitky nejlépe vynikne v pomazánkách: vajíčkové, tvarohové, ředkvičkové. Na čerstvém chlebu s křupavými kůrkami a se sklenkou veltlínského zeleného z Rakouska chutnají skvěle.

PÓREK: CHARDONNAY I TRAMÍN

Pokud si pórek vychutnáte v krémové polévce, dejte si poté plnější bílé víno typu chardonnay. Kořenitějším asijským jídlům bude slušet ryzlink rýnský, tramín nebo chenin blanc.

ČEKANKA: VELTLÍN NEBO SOAVE

Ke studenému lehkému salátu z křehkých a mírně nahořklých listů čekanky bude ideální volbou veltlínské zelené, rulandské šedé či italské soave.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč