Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co pít k... salátu, pórku, pažitce

zeleninový salát
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vychutnejte si svěží zeleninu se stejně svěžím vínem, které podpoří její chuť.

HLÁVKOVÝ SALÁT: SUCHÉ BÍLÉ VÍNO

Pokud si dáte hlávkový salát jen se zálivkou, otevřete si k němu jakékoli suché bílé víno. Doplníte-li salát například lososem, sáhněte po chardonnay; když to bude kozí sýr, otevřete si sauvignon blanc.

PAŽITKA: RAKOUSKÉ BÍLÉ

Výrazná, kořenitá chuť pažitky nejlépe vynikne v pomazánkách: vajíčkové, tvarohové, ředkvičkové. Na čerstvém chlebu s křupavými kůrkami a se sklenkou veltlínského zeleného z Rakouska chutnají skvěle.

PÓREK: CHARDONNAY I TRAMÍN

Pokud si pórek vychutnáte v krémové polévce, dejte si poté plnější bílé víno typu chardonnay. Kořenitějším asijským jídlům bude slušet ryzlink rýnský, tramín nebo chenin blanc.

ČEKANKA: VELTLÍN NEBO SOAVE

Ke studenému lehkému salátu z křehkých a mírně nahořklých listů čekanky bude ideální volbou veltlínské zelené, rulandské šedé či italské soave.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín