0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hmoždíř 7× jinak

hmoždíř
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Občas jen mixér nestačí. Hmoždíře se vyrábějí z různých materiálů. Ve kterém z nich vám půjde tření bazalkového pesta či drcení hořčice jako po másle?

1. Mramorový

Masivní kámen působí bytelně a stabilně. Je to jeden z nejlepších materiálů pro výrobu hmoždíře.

2. Granitový

Bytelný s drsným vnitřním povrchem, který napomáhá tření a drcení. Skvělá volba!

3. Lávový

V hmoždířích z tohoto přírodního materiálu jde díky drsnému povrchu drcení skoro samo.

4. Dřevěný

Vypadá krásně, není však příliš praktický. Špatně se čistí a natahuje pachy, proto ho můžeme doporučit jen na suché potraviny. Drcení pepře zvládne bez obtíží.

5. Porcelánový

Budete si s ním připadat jako lékárník v laboratoři. Je poměrně křehký a hladký povrch příliš nepomáhá rozmělnění přísad.

6. Mosazný

Skvělá dekorace, zvlášť do letní chalupy na venkově. Staré mosazné hmoždíře však většinou nemají zaoblené dno, proto se v nich hůř míchají marinády a zálivky. Pepř v něm však rozdrtíte na prach!

7. Nerezový

Vypadá sice bytelně a chirurgicky čistě, snadno se však poškrábe. Hladké dno vám roztírání bylinek příliš neusnadní.

Související články

Na nákupech: hmoždíř
  • Tipy a triky

Na nákupech: hmoždíř

Bylinkové pesto, kořeněná marináda či zálivka na salát – hmoždíř v létě nedáme z ruky. Jak vybrat toho nejlepšího pomocníka?...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit