Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Přestaňte mixovat bylinky, ztrácí tím barvu i aroma. Jak vybrat nejlepší hmoždíř?

hmoždíř
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Občas jen mixér nestačí. Bylinky se mixováním zahřívají, ztrácení barvu i aroma. Hmoždíř je dokonalá věc. Vyrábějí se z různých materiálů. Ve kterém z nich vám půjde tření bazalkového pesta či drcení hořčice jako po másle? 

1. Mramorový

Masivní kámen působí bytelně a stabilně. Je to jeden z nejlepších materiálů pro výrobu hmoždíře.

2. Granitový

Bytelný s drsným vnitřním povrchem, který napomáhá tření a drcení. Skvělá volba!

3. Lávový

V hmoždířích z tohoto přírodního materiálu jde díky drsnému povrchu drcení skoro samo.

4. Dřevěný

Vypadá krásně, není však příliš praktický. Špatně se čistí a natahuje pachy, proto ho můžeme doporučit jen na suché potraviny. Drcení pepře zvládne bez obtíží.

5. Porcelánový

Budete si s ním připadat jako lékárník v laboratoři. Je poměrně křehký a hladký povrch příliš nepomáhá rozmělnění přísad.

6. Mosazný

Skvělá dekorace, zvlášť do letní chalupy na venkově. Staré mosazné hmoždíře však většinou nemají zaoblené dno, proto se v nich hůř míchají marinády a zálivky. Pepř v něm však rozdrtíte na prach!

7. Nerezový

Vypadá sice bytelně a chirurgicky čistě, snadno se však poškrábe. Hladké dno vám roztírání bylinek příliš neusnadní.

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín