0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vycídit zašlé formičky

suroviny a forma na pečení muffinů
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Objevili jste doma, na půdě nebo v bazaru krásné formičky, které by potřebovaly vyčistit?

Povařte je v půllitru vody s práškem do pečiva ze dvou sáčků. Vařte zhruba 10–15 minut, podle toho, jak rychle se začnou podobat novým. Pozor, od vařiče neodcházejte, roztok může vykypět a přetéct. Důležité je jakékoli formičky po očistě i po obvyklém mytí důkladně osušit – v troubě, na kamnech, případně utěrkou (poslední možnost není dokonalá, raději je pak nechte ještě doschnout na topení nebo na sluníčku).

Související články

Aby pánve vydržely
  • Tipy a triky

Aby pánve vydržely

Skladujete pánve a pánvičky pěkně ve skříňce na hromadě? Máme pro vás malé vylepšení, aby vám déle vydrželi jako nové. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit