Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte v sezoně: jeřabiny

jeřabiny
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Nabijí vás pořádnou dávkou vitaminu C, a hlavně skvěle chutnají.

Jeřabiny mají měkkou konzistenci a příjemnou, i když lehce natrpklou chuť. I když se o nich říká, že jsou jedovaté, není to pravda. Po tepelné úpravě můžete jíst všechny druhy, nejlepší jsou ale bobule jeřábu sladkoplodého.

Svojí oranžovočervenou barvou jeřabiny krásně ladí s podzimem. A nejen s ním. Jeřabiny připravené na způsob brusinek doplní maso a džem si můžete s gustem namazat na chleba. Z jeřabin se dá také uvařit kompot, vypálit destilát nebo připravit víno. A pokud oranžové kuličky nasušíte, zahřeje vás v zimě příjemně nakyslý čaj. Nechte v kuchyni zazářit barvy podzimu a doplňte pečenou krkovičku jeřabinovou šťávou podle receptu blogerky Věry Strnadové.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč