Nabijí vás pořádnou dávkou vitaminu C, a hlavně skvěle chutnají.
Jeřabiny mají měkkou konzistenci a příjemnou, i když lehce natrpklou chuť. I když se o nich říká, že jsou jedovaté, není to pravda. Po tepelné úpravě můžete jíst všechny druhy, nejlepší jsou ale bobule jeřábu sladkoplodého.
Svojí oranžovočervenou barvou jeřabiny krásně ladí s podzimem. A nejen s ním. Jeřabiny připravené na způsob brusinek doplní maso a džem si můžete s gustem namazat na chleba. Z jeřabin se dá také uvařit kompot, vypálit destilát nebo připravit víno. A pokud oranžové kuličky nasušíte, zahřeje vás v zimě příjemně nakyslý čaj. Nechte v kuchyni zazářit barvy podzimu a doplňte pečenou krkovičku jeřabinovou šťávou podle receptu blogerky Věry Strnadové.