Kuře na jeřabinách

Kuře na jeřabinách

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 4 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šťavnaté a mírně navinulé plody jeřábu (odborně jsou to malvice) dodají omáčce nevšední říz.

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
máslo 3 PL
250 g
jeřabiny zavařené
smetana ke šlehání 120 ml
sůl

1 Nakrájejte maso na větší kousky a na másle je osmahněte ze všech stran dozlatova. Podlijte trochou vody, přidejte jeřabiny, osolte a promíchejte. Přiklopte a půl hodiny duste na mírném plameni.

2 Vyjměte maso a dejte stranou; šťávu s měkkými jeřabinami můžete i propasírovat, chcete-li ji hladší. Do omáčky přidejte smetanu a ještě několik minut povařte na mírném ohni do zhoustnutí.

3 Maso přelijte omáčkou a podávejte s rýží nebo knedlíkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit