Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 4 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté a mírně navinulé plody jeřábu (odborně jsou to malvice) dodají omáčce nevšední říz.

Suroviny

250 g
jeřabiny zavařené
sůl

Postup

1

Nakrájejte maso na větší kousky a na másle je osmahněte ze všech stran dozlatova. Podlijte trochou vody, přidejte jeřabiny, osolte a promíchejte. Přiklopte a půl hodiny duste na mírném plameni.

2

Vyjměte maso a dejte stranou; šťávu s měkkými jeřabinami můžete i propasírovat, chcete-li ji hladší. Do omáčky přidejte smetanu a ještě několik minut povařte na mírném ohni do zhoustnutí.

3

Maso přelijte omáčkou a podávejte s rýží nebo knedlíkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín