Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená krkovička s jeřabinovou šťávou

Pečená krkovička s jeřabinovou šťávou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5089 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 422 g
Tuky 250 g
Vláknina 361 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeřabiny mají měkkou konzistenci a příjemnou, i když lehce natrpklou chuť. Po kuchyňské úpravě jsou jedlé všechny druhy jeřabin, nejlepší jsou kuličky jeřábu sladkoplodého.

Suroviny

bez kosti, na plátky 8 mm
sůl
Na marinádu
olivový olej 100 ml
panenský
rozmarýn 1 PL
čerstvé lístky
sójová omáčka 2 PL
česnek 2 stroužky
na plátky
Na jeřabinovou šťávu
120 g
červené jeřabiny
hruška 200 g
zralé pevné
svitek
škrob 1 PL
třtinový cukr 3 PL
na dochucení
sůl

1 Smíchejte suroviny na marinádu a naložte do ní maso. Uložte do lednice, ideálně přes noc, nejlépe však na 2 dny. Maso pak rozložte do pekáče, osolte, zakryjte a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C do změknutí; trvá to asi 40 minut.

2 Kuličky jeřabin dejte do rendlíku, zalijte je 200 ml vody, přidejte hřebíčky a skořici a přiveďte k varu. Pak zmírněte plamen na střední a vše vařte 5 minut. Přidejte hrušky zbavené jádřince a pokrájené na kostky, přisypte cukr a na středním plameni vařte dalších 10 minut. Směs propasírujte přes síto do druhého hrnce a postavte znovu na oheň. Doslaďte po podle libosti, abyste otupili trpkost jeřabin. Přiveďte k varu a podle potřeby přimíchejte škrob rozmíchaný v troše studené vody (množství záleží na tom, kolik mají jeřabiny pektinů). Minutku povařte. Vzniklou jeřabinovou šťávu podávejte v misce k pečené krkovičce společně s vypečenou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s listovým salátem a opečeným chlebem nebo s restovanou polentou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč