Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaření beze zbytku: passata

Vaření beze zbytku: passata
sdílet:

Vyzrálá pasírovaná rajčata se používají do základů na pizzu, do omáček, polévek a zeleninových jídel. Co s passatou, když zbude? Máme pro vás dva chutné nápady.<br>

Předkrm

Passatu rozmixujte s okurkou, cibulí, paprikami a česnekem. Dochuťte červeným vinným octem, čerstvě namletým pepřem a mořskou solí. Nechte vychladit v lednici. Podávejte s opečeným bílým pečivem zakapané extra panenským olivovým olejem.

Večeře

Kuřecí prsa opečte dozlatova, zalijte passatou a duste doměkka. V případě potřeby podlejte trochou vody nebo vývaru. Přidejte mascarpone. Ochuťte čerstvě namletým pepřem a mořskou solí. Nakonec vmíchejte čerstvou bazalku.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...