0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaření beze zbytku: passata

Vaření beze zbytku: passata
sdílet:

Vyzrálá pasírovaná rajčata se používají do základů na pizzu, do omáček, polévek a zeleninových jídel. Co s passatou, když zbude? Máme pro vás dva chutné nápady.<br>

Předkrm

Passatu rozmixujte s okurkou, cibulí, paprikami a česnekem. Dochuťte červeným vinným octem, čerstvě namletým pepřem a mořskou solí. Nechte vychladit v lednici. Podávejte s opečeným bílým pečivem zakapané extra panenským olivovým olejem.

Večeře

Kuřecí prsa opečte dozlatova, zalijte passatou a duste doměkka. V případě potřeby podlejte trochou vody nebo vývaru. Přidejte mascarpone. Ochuťte čerstvě namletým pepřem a mořskou solí. Nakonec vmíchejte čerstvou bazalku.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit