Rajčatová omáčka s azuki

Rajčatová omáčka s azuki

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2563 kcal
Bílkoviny 97 g
Cukr 358 g
Tuky 69 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lahodná rajčatová omáčka bez masa prospěje vašemu zdraví.

Suroviny

cibule 3 ks
mrkev 2 ks
celer 3
rozmarýn snítka
olivový olej 5 PL
česnek 3 stroužky
nakrájené na plátky
rajčatová passata 700 g
nebo loupaná biorajčata, např. DM
sůl
azuki 400 g
vařené
bazalka 2 hrsti
natrhané
slunečnicová nebo konopná semínka, loupaná a opražená
těstoviny
či polenta, k podávání
pepř

Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, mrkev a řapíkatý celer na šikmé plátky (třetinu celeru si dejte stranou) a lístky rozmarýnu najemno. Na oleji opečte česnek, přidejte připravenou zeleninu i rozmarýn a společně opékejte na mírném ohni asi deset minut.

Osolte a přidejte passatu nebo loupaná rajčata. Duste pod pokličkou přibližně dvacet minut. Potom vmíchejte azuki a ještě čtvrt hodiny povařte.

Nakonec přidejte odloženou hrst řapíkatého celeru (bude hezky zelený a křupavý) a čerstvou bazalku. Dotáhněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Posypte semínky a podávejte s biotěstovinami nebo kukuřičnou polentou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit