Lahodná rajčatová omáčka bez masa prospěje vašemu zdraví.
1 Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, mrkev a řapíkatý celer na šikmé plátky (třetinu celeru si dejte stranou) a lístky rozmarýnu najemno. Na oleji opečte česnek, přidejte připravenou zeleninu i rozmarýn a společně opékejte na mírném ohni asi deset minut.
2 Osolte a přidejte passatu nebo loupaná rajčata. Duste pod pokličkou přibližně dvacet minut. Potom vmíchejte azuki a ještě čtvrt hodiny povařte.
3 Nakonec přidejte odloženou hrst řapíkatého celeru (bude hezky zelený a křupavý) a čerstvou bazalku. Dotáhněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Posypte semínky a podávejte s biotěstovinami nebo kukuřičnou polentou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Biomenu: Oslavte měsíc biopotravin(4 recepty)
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů)