Rajčatová omáčka s azuki

Rajčatová omáčka s azuki

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2563 kcal
Bílkoviny 97 g
Cukr 358 g
Tuky 69 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lahodná rajčatová omáčka bez masa prospěje vašemu zdraví.

Suroviny

cibule 3 ks
mrkev 2 ks
celer 3
rozmarýn snítka
olivový olej 5 PL
česnek 3 stroužky
nakrájené na plátky
rajčatová passata 700 g
nebo loupaná biorajčata, např. DM
sůl
azuki 400 g
vařené
bazalka 2 hrsti
natrhané
slunečnicová nebo konopná semínka, loupaná a opražená
těstoviny
či polenta, k podávání
pepř

Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, mrkev a řapíkatý celer na šikmé plátky (třetinu celeru si dejte stranou) a lístky rozmarýnu najemno. Na oleji opečte česnek, přidejte připravenou zeleninu i rozmarýn a společně opékejte na mírném ohni asi deset minut.

Osolte a přidejte passatu nebo loupaná rajčata. Duste pod pokličkou přibližně dvacet minut. Potom vmíchejte azuki a ještě čtvrt hodiny povařte.

Nakonec přidejte odloženou hrst řapíkatého celeru (bude hezky zelený a křupavý) a čerstvou bazalku. Dotáhněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Posypte semínky a podávejte s biotěstovinami nebo kukuřičnou polentou.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit