Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2461 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 346 g
Tuky 69 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná rajčatová omáčka bez masa prospěje vašemu zdraví.

Související recepty

Suroviny

mrkev 2 ks
řapíkatý celer 3 ks
rozmarýn snítka
olivový olej panenský 5 PL
česnek 3 stroužky
nakrájené na plátky
rajčatová passata - pyré 700 g
sůl
azuki 400 g
vařené
bazalka 2 hrsti
natrhané
slunečnicová semínka
loupaná a opražená
těstoviny
či polenta, k podávání
pepř

Postup

1

Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, mrkev a řapíkatý celer na šikmé plátky (třetinu celeru si dejte stranou) a lístky rozmarýnu najemno. Na oleji opečte česnek, přidejte připravenou zeleninu i rozmarýn a společně opékejte na mírném ohni asi deset minut.

2

Osolte a přidejte passatu nebo loupaná rajčata. Duste pod pokličkou přibližně dvacet minut. Potom vmíchejte azuki a ještě čtvrt hodiny povařte.

3

Nakonec přidejte odloženou hrst řapíkatého celeru (bude hezky zelený a křupavý) a čerstvou bazalku. Dotáhněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Posypte semínky a podávejte s biotěstovinami nebo kukuřičnou polentou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...