Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bazalkové noky s rajčatovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2121 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 404 g
Tuky 16 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bazalka a rajčata jsou klasická kombinace, které se nikdy nepřejíte.

Suroviny

nadrobno nakrájená
česnek 2 stroužky
nadrobno
rozmarýn 1 snítka
tymián 2 snítky
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr 1 špetka
Na noky
lojovité (varný typ A), oloupané a na kostky
bazalka 15 g
listy, nadrobno
natrhaná na sousta

1 Rajčata vyklopte do hrnce, přidejte půl plechovky vody, zbylé přísady na omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni nejméně hodinu, až omáčka zhoustne a ztmavne.

2 Brambory uvařte doměkka, trvá to asi 15 minut. Sceďte a rozšťouchejte dohladka. Posypte bazalkou, moukou a řádně osolte a opepřete. Zpracujte na soudržné těsto, vyklopte ho na vál a ještě pár minut hněťte. Těsto rozdělte na několik dílů, z nich vytvořte válečky o průměru asi 1 cm a rozkrájejte je na 2,5cm kousky.

3 Vařte ve vroucí osolené vodě 1–2 minuty. Jakmile vyplavou na hladinu, vyberte je děrovanou naběračkou. Noky rozdělte na talíře, zalijte rajčatovou omáčkou a posypte rukolou. Ihned podávejte.

Recept je převzatý z knihy Vaříme s bylinkami. Autorka: Jekka McVicarová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč