Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bazalkové noky s rajčatovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2121 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 404 g
Tuky 16 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bazalka a rajčata jsou klasická kombinace, které se nikdy nepřejíte.

Související recepty

Suroviny

nadrobno nakrájená
česnek 2 stroužky
nadrobno
rozmarýn 1 snítka
tymián 2 snítky
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr 1 špetka
Na noky
lojovité (varný typ A), oloupané a na kostky
bazalka 15 g
listy, nadrobno
natrhaná na sousta

Postup

1

Rajčata vyklopte do hrnce, přidejte půl plechovky vody, zbylé přísady na omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni nejméně hodinu, až omáčka zhoustne a ztmavne.

2

Brambory uvařte doměkka, trvá to asi 15 minut. Sceďte a rozšťouchejte dohladka. Posypte bazalkou, moukou a řádně osolte a opepřete. Zpracujte na soudržné těsto, vyklopte ho na vál a ještě pár minut hněťte. Těsto rozdělte na několik dílů, z nich vytvořte válečky o průměru asi 1 cm a rozkrájejte je na 2,5cm kousky.

3

Vařte ve vroucí osolené vodě 1–2 minuty. Jakmile vyplavou na hladinu, vyberte je děrovanou naběračkou. Noky rozdělte na talíře, zalijte rajčatovou omáčkou a posypte rukolou. Ihned podávejte.

Recept je převzatý z knihy Vaříme s bylinkami. Autorka: Jekka McVicarová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín