0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bazalkové noky s rajčatovou omáčkou

Bazalkové noky s rajčatovou omáčkou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1665 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 309 g
Tuky 16 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bazalka a rajčata jsou klasická kombinace, které se nikdy nepřejíte.

Suroviny

rajče 400 g
v konzervě, krájená
šalotka 1 ks
nadrobno nakrájená
česnek 2 stroužky
nadrobno
rozmarýn 1 snítka
tymián 2 snítky
bobkový list 2 ks
sůl
pepř mletý
cukr špetka
Na noky
500 g
lojovité brambory (varný typ A), oloupaných a na kostky
15 g
bazalkové listy nadrobno
mouka pšeničná hladká 200 g
rukola 60 g
natrhané na sousta

Rajčata vyklopte do hrnce, přidejte půl plechovky vody, zbylé přísady na omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni nejméně hodinu, až omáčka zhoustne a ztmavne.

Brambory uvařte doměkka, trvá to asi 15 minut. Sceďte a rozšťouchejte dohladka. Posypte bazalkou, moukou a řádně osolte a opepřete. Zpracujte na soudržné těsto, vyklopte ho na vál a ještě pár minut hněťte. Těsto rozdělte na několik dílů, z nich vytvořte válečky o průměru asi 1 cm a rozkrájejte je na 2,5cm kousky.

Vařte ve vroucí osolené vodě 1–2 minuty. Jakmile vyplavou na hladinu, vyberte je děrovanou naběračkou. Noky rozdělte na talíře, zalijte rajčatovou omáčkou a posypte rukolou. Ihned podávejte.

Recept je převzatý z knihy Vaříme s bylinkami. Autorka: Jekka McVicarová.

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit