Bazalka a rajčata jsou klasická kombinace, které se nikdy nepřejíte.
Suroviny
Postup
Rajčata vyklopte do hrnce, přidejte půl plechovky vody, zbylé přísady na omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni nejméně hodinu, až omáčka zhoustne a ztmavne.
Brambory uvařte doměkka, trvá to asi 15 minut. Sceďte a rozšťouchejte dohladka. Posypte bazalkou, moukou a řádně osolte a opepřete. Zpracujte na soudržné těsto, vyklopte ho na vál a ještě pár minut hněťte. Těsto rozdělte na několik dílů, z nich vytvořte válečky o průměru asi 1 cm a rozkrájejte je na 2,5cm kousky.
Vařte ve vroucí osolené vodě 1–2 minuty. Jakmile vyplavou na hladinu, vyberte je děrovanou naběračkou. Noky rozdělte na talíře, zalijte rajčatovou omáčkou a posypte rukolou. Ihned podávejte.
Recept je převzatý z knihy Vaříme s bylinkami. Autorka: Jekka McVicarová.