Kořeněné kuřecí špízy s rajčatovou omáčkou

Kořeněné kuřecí špízy s rajčatovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 128 g
Cukr 120 g
Tuky 88 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V obchodě se dívejte po co nejmenších bramborách. Co se týče rajčat, nejlíp chutnají ta přichycená na větvičce – proto jsou také do omáčky, která se nevaří, suverénně nejvhodnější.

Suroviny

brambory 500 g
drobné, neoloupané, pečlivě vydrhnuté
bylinky 3 PL
nasekané, např. petržel, máta, pažitka
olivový olej 6 PL
citronová štáva 2 PL
kuřecí prsa 500 g
bez kůže, nakrájené na třícentimetrové kousky
cibule červená 1 ks
paprika červená 1 ks
bez semínek, na třícentimetrové kousky
citron 1 ks
na osminky
sůl
zelenina 1 hrst
zelené lístky na ozdobu

1Pokud používáte dřevěné špejle, vložte je na půl hodiny do studené vody. Brambory vařte 10–12 minut v hrnci v horké vodě, dokud nejsou skoro měkké; okapejte je a nechte zchladnout.

2;míse smíchejte bylinky, olej, citronovou šťávu, sůl a papriku a přidejte kuře a brambory. Promíchejte, aby se vše jemně potáhlo olejem. Cibuli rozkrájejte na šest klínků a každý rozdělte na jednotlivé vrstvy. Přidejte do směsi.

3Rozpulte rajčata, odstraňte semínka a dužinu najemno posekejte. Smíchejte s ostatními ingrediencemi na omáčku a přemístěte do menší misky.

4Kuře, brambory, papriku a cibuli napíchejte na špízy; zakončete klínkem citronu. Grilujte na středním žáru pět až šest minut. Podávejte s omáčkou a zelenými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit