V obchodě se dívejte po co nejmenších bramborách. Co se týče rajčat, nejlíp chutnají ta přichycená na větvičce – proto jsou také do omáčky, která se nevaří, suverénně nejvhodnější.
Suroviny
1Pokud používáte dřevěné špejle, vložte je na půl hodiny do studené vody. Brambory vařte 10–12 minut v hrnci v horké vodě, dokud nejsou skoro měkké; okapejte je a nechte zchladnout.
2;míse smíchejte bylinky, olej, citronovou šťávu, sůl a papriku a přidejte kuře a brambory. Promíchejte, aby se vše jemně potáhlo olejem. Cibuli rozkrájejte na šest klínků a každý rozdělte na jednotlivé vrstvy. Přidejte do směsi.
3Rozpulte rajčata, odstraňte semínka a dužinu najemno posekejte. Smíchejte s ostatními ingrediencemi na omáčku a přemístěte do menší misky.
4Kuře, brambory, papriku a cibuli napíchejte na špízy; zakončete klínkem citronu. Grilujte na středním žáru pět až šest minut. Podávejte s omáčkou a zelenými lístky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x kuřecí špízy(12 receptů)
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů)
Komentáře
Anonym
30.08.2007 17:23
Apetit 9/04
Anonym
31.08.2007 09:10
Apetit 1/05