Kořeněné kuřecí špízy s rajčatovou omáčkou

Kořeněné kuřecí špízy s rajčatovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 120 g
Tuky 88 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V obchodě se dívejte po co nejmenších bramborách. Co se týče rajčat, nejlíp chutnají ta přichycená na větvičce – proto jsou také do omáčky, která se nevaří, suverénně nejvhodnější.

Suroviny

brambory 500 g
drobné, neoloupané, pečlivě vydrhnuté
bylinky 3 PL
nasekané, např. petržel, máta, pažitka
olivový olej 6 PL
citronová štáva 2 PL
kuřecí prsa 500 g
bez kůže, nakrájené na třícentimetrové kousky
cibule červená 1 ks
paprika červená 1 ks
bez semínek, na třícentimetrové kousky
citron 1 ks
na osminky
sůl
zelenina 1 hrst
zelené lístky na ozdobu

1Pokud používáte dřevěné špejle, vložte je na půl hodiny do studené vody. Brambory vařte 10–12 minut v hrnci v horké vodě, dokud nejsou skoro měkké; okapejte je a nechte zchladnout.

2;míse smíchejte bylinky, olej, citronovou šťávu, sůl a papriku a přidejte kuře a brambory. Promíchejte, aby se vše jemně potáhlo olejem. Cibuli rozkrájejte na šest klínků a každý rozdělte na jednotlivé vrstvy. Přidejte do směsi.

3Rozpulte rajčata, odstraňte semínka a dužinu najemno posekejte. Smíchejte s ostatními ingrediencemi na omáčku a přemístěte do menší misky.

4Kuře, brambory, papriku a cibuli napíchejte na špízy; zakončete klínkem citronu. Grilujte na středním žáru pět až šest minut. Podávejte s omáčkou a zelenými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit