0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kuřecí špízy s rajčatovou omáčkou

Kořeněné kuřecí špízy s rajčatovou omáčkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 120 g
Tuky 88 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V obchodě se dívejte po co nejmenších bramborách. Co se týče rajčat, nejlíp chutnají ta přichycená na větvičce – proto jsou také do omáčky, která se nevaří, suverénně nejvhodnější.

Suroviny

brambory 500 g
drobné, neoloupané, pečlivě vydrhnuté
bylinky 3 PL
nasekané, např. petržel, máta, pažitka
olivový olej 6 PL
citronová štáva 2 PL
kuřecí prsa 500 g
bez kůže, nakrájené na třícentimetrové kousky
cibule červená 1 ks
paprika červená 1 ks
bez semínek, na třícentimetrové kousky
citron 1 ks
na osminky
sůl
zelenina 1 hrst
zelené lístky na ozdobu

1Pokud používáte dřevěné špejle, vložte je na půl hodiny do studené vody. Brambory vařte 10–12 minut v hrnci v horké vodě, dokud nejsou skoro měkké; okapejte je a nechte zchladnout.

2;míse smíchejte bylinky, olej, citronovou šťávu, sůl a papriku a přidejte kuře a brambory. Promíchejte, aby se vše jemně potáhlo olejem. Cibuli rozkrájejte na šest klínků a každý rozdělte na jednotlivé vrstvy. Přidejte do směsi.

3Rozpulte rajčata, odstraňte semínka a dužinu najemno posekejte. Smíchejte s ostatními ingrediencemi na omáčku a přemístěte do menší misky.

4Kuře, brambory, papriku a cibuli napíchejte na špízy; zakončete klínkem citronu. Grilujte na středním žáru pět až šest minut. Podávejte s omáčkou a zelenými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit