Zmrzlina bez zmrzlinovače

sdílet:
Zachrání vás pořádný mixér!

Kudy vede rychlá cesta k lahodnému mraženému krému nebo ovocnému sorbetu? Přes výkonný mixér s pořádně nabroušenými noži. Tyčový protentokrát nechte v šuplíku. Princip přípravy je jednoduchý: již zmražené ovoce (jednoho druhu nebo směs) rozmixujte s jogurtem, smetanou, mlékem nebo trochou vody. Ovoce musí vždy převládat nad tekutinou přibližně v poměru 3 : 1, jinak bude směs příliš řídká. Dochuťte cukrem (s jahodami skvěle ladí vanilkový, k třešním milujeme skořici). V průběhu mixování můžete přidat také citronovou šťávu, alkoholický likér, víno či sekt jako v receptu na jahodový sorbet. Osvěžující mňam!


Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit