V redakční kuchyni časopisu Apetit jsme pro vás upekli novou kuchařku! Jmenuje se Bleskové dezerty a obsahuje více než 100 receptů na naše nejoblíbenější pečené i nepečené moučníky, které zvládnete připravit v rekordním čase. Nechybí mezi nimi ani tenhle neodolatelný jablečný dort, který zbožňujeme už od dětství! Vypadá efektně, chutná skvěle, a jeho příprava je přitom naprostá hračka. Zavzpomínejte si s námi a připravte tuhle nostalgickou dobrotu. Úspěch zaručen!
Nepečený jablečný dort
Ingredience:
- 1 kg jablek, oloupaných, nakrájených na kostky a zakapaných citronovou šťávou
- 600 ml vody
- 8 lžic krupicového cukru
- 3 hřebíčky
- 2 lžičky citronové šťávy
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 1 větší balíček piškotů
- 400 ml smetany ke šlehání (33–40%)
- mletá skořice na poprášení
Postup:
1 Do rendlíku vsypte jablka, přidejte citronovou šťávu a hřebíček a zalijte 200 ml vody. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Vyjměte hřebíček, oslaďte, promíchejte a v případě potřeby ještě chvilku vařte do změknutí. Jablka párkrát pomačkejte šťouchadlem na brambory - část by měla zůstat v celku, část by měla být rozdrcená. Vlijte pudink rozmíchaný ve 400 ml vody a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte 2 minuty a odstavte.
2 Dortovou formu (22–24 cm) vypláchnutou studenou vodou vyložte vrstvou piškotů. Zalijte třetinou jablečné směsi a uhlaďte. Dvakrát zopakujte. Nechte dort úplně vychladnout a na hodinu uložte do lednice.
3 Smetanu vyšlehejte dotuha. Dort potřete vyšlehanou smetanou a uhlaďte. Uložte alespoň na pár hodin do lednice. Vyjměte dort z formy a poprašte skořicí.
@page { margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #00000a; line-height: 120%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 } p.western { font-family: "Liberation Serif", serif; font-size: 12pt; so-language: cs-CZ } p.cjk { font-family: "Arial Unicode MS"; font-size: 12pt; so-language: zh-CN } p.ctl { font-family: "Arial Unicode MS"; font-size: 12pt; so-language: hi-IN }
Přidat komentář