Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený jablečný dort

Average: 3.5 (67 hlasování)

V redakční kuchyni časopisu Apetit jsme pro vás upekli novou kuchařku! Jmenuje se Bleskové dezerty a obsahuje více než 100 receptů na naše nejoblíbenější pečené i nepečené moučníky, které zvládnete připravit v rekordním čase. Nechybí mezi nimi ani tenhle neodolatelný jablečný dort, který zbožňujeme už od dětství! Vypadá efektně, chutná skvěle, a jeho příprava je přitom naprostá hračka. Zavzpomínejte si s námi a připravte tuhle nostalgickou dobrotu. Úspěch zaručen!

Recept:

Nepečený jablečný dort 

Ingredience:

  • 1 kg jablek, oloupaných, nakrájených na kostky a zakapaných citronovou šťávou
  • 600 ml vody
  • 8 lžic krupicového cukru
  • 3 hřebíčky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 1 větší balíček piškotů
  • 400 ml smetany ke šlehání (33–40%)
  • mletá skořice na poprášení

 

Postup:

1 Do rendlíku vsypte jablka, přidejte citronovou šťávu a hřebíček a zalijte 200 ml vody. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Vyjměte hřebíček, oslaďte, promíchejte a v případě potřeby ještě chvilku vařte do změknutí. Jablka párkrát pomačkejte šťouchadlem na brambory - část by měla zůstat v celku, část by měla být rozdrcená. Vlijte pudink rozmíchaný ve 400 ml vody a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte 2 minuty a odstavte.

2 Dortovou formu (22–24 cm) vypláchnutou studenou vodou vyložte vrstvou piškotů. Zalijte třetinou jablečné směsi a uhlaďte. Dvakrát zopakujte. Nechte dort úplně vychladnout a na hodinu uložte do lednice.

3 Smetanu vyšlehejte dotuha. Dort potřete vyšlehanou smetanou a uhlaďte. Uložte alespoň na pár hodin do lednice. Vyjměte dort z formy a poprašte skořicí.

Přidat komentář

Související recepty

Jablečný koláč

3.18182

S Luckou v kuchyni: Jablečné koláčky

3.314285

Dýňová bábovka s vlašskými ořechy

3.09524