Recepty se smetanou ke šlehání
Smetana ke šlehání je nepostradatelná v krémových omáčkách a polévkách, které vyžadují plnou chuť a jemnou strukturu. V podobě nadýchané šlehačky pak tvoří nepostradatelnou součást dezertů. Obsahuje nejméně 30 % tuku, běžně se setkáte s 33% smetanou ke šlehání, výjimkou není ani 40% smetana. Připravujeme-li ze smetany šlehačku, měli bychom dbát na to, aby byla před šleháním vždy dobře vychlazená.
...
- Smetanu ke šlehání budete také potřebovat při výrobě ganache, cukrářských krémů nebo pudinku.
- Skvěle slouží pro zjemnění pokrmů – zejména omáček a polévek. Můžete s ní zachránit příliš ostré nebo slané jídlo.
- Použijete-li smetanu ke šlehání do těsta, například při přípravě bublaniny, nemusíte už přidávat další tuk.
- Čím je smetana před šleháním studenější, tím lépe půjde našlehat.
Mohlo by se vám líbit:
Celý popis