Letní těstoviny v barvách italské trikolory
Suroviny pro 4 osoby
- 350 g mozzarelly, na tenké plátky
- 4 rajčata, na tenké plátky
- 1 lžíce oleje
- 8 plátků lasagní Barilla
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- špetka oregana
- pepř
- lístky bazalky
Postup
- Nakrájejte na tenké plátky 350 g mozzarelly, osolte, nechte 30 minut vykapat na cedníku. Totéž zvlášť udělejte s rajčaty.
- Uvařte ve slané vodě se lžící oleje lasagne, sceďte je a překrojte napůl.
- Do středu každého talíře nalijte lžíci panenského olivového oleje. Na to položte plátek lasagne, poklaďte několika plátky mozzarelly a rajčat, okořeňte špetkou oregana a pepře, pokapejte olejem a poklaďte lístky bazalky. Křížem dejte lasagni a pokračujte ve vrstvení. Skončete rajčatovo-mozzarellovou vrstvou a zapečte pod grilem.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz