V prázdninové sezoně dejte přednost lesním houbám před mdlými žampiony.
Suroviny pro 4 osoby
- olivový olej na smažení
- 200 g specku nebo jiné sušené šunky
- 1 stroužek česneku
- 1 pokrájená šalotka
- 200 g čerstvých hub
- 50 ml smetany ke šlehání
- 320 g těstovin penne Barilla
- 1 lžíce petrželové natě
- 1 lžička čerstvého tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na lžíci olivového oleje opečte dokřupava 200 g specku nebo jiné sušené šunky. Zvlášť zpěňte na lžíci oleje nasekaný 1 stroužek česneku a 1 pokrájenou šalotku. Přidejte 200 čerstvých hub nakrájených na plátky a opékejte 4 minuty, osolte a opepřete.
- Vmíchejte uvařené penne nebo jiné krátké těstoviny, 50 ml smetany ke šlehání, lžíci nasekané petrželky a lžičku čerstvého tymiánu a na talíři ozdobte speckem.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz