0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Spaghetti s kapary, tuňákem a mátou

Barilla Spaghetti s kapary, tuňákem a mátou
sdílet:
Čerstvé a chutné těstoviny ze Sicílie

Suroviny pro 4 osoby 

  • 1 balení Barilla Spaghetti č. 5 
  • 100 g kapar 
  • 1 malý svazek máty 
  • 200 g konzervovaného tuňáka 
  • 2 a ½ polévkové lžíce extra panenského olivového oleje 
  • pepř podle chuti 

Časová náročnost 
5 minut příprava + 10 minut vaření 

Kapary nejprve opláchněte pod studenou tekoucí vodou, aby se odstranila přebytečná sůl. Opláchnuté kapary nakrájejte spolu s mátou a konzervovaným tuňákem na kousky. Přidejte olivový olej a dochuťte čerstvě umletým pepřem. Vše dobře promíchejte. 
Mezitím si ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny dle návodu na obale. Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a promíchejte s čerstvě připravenou omáčkou. Ihned podávejte.

Historie pokrmu

Máta je aromatická rostlina původem z oblasti Středozemního moře, která je v současné době hojně rozšířená po celé Evropě, Asii i Africe. Intenzivní aroma této rostliny bylo již v dávných dobách velmi oblíbené a bylo považováno za neuvěřitelné afrodiziakum. Mohlo by se dokonce zdát, že římští vojáci měli zakázáno jíst mátu ze strachu, aby se nenechali rozptýlit od svých bojových povinností. Tato víra se zakládá na legendě, která naznačuje, že máta vznikla z lásky a zrady. Podle legendy se bůh podsvětí Hádes zamiloval do krásné, smyslné a mladé nymfy Mynthy. Tento zamilovaný pár se potají stýkal a brzy se stali milenci. Jednoho dne však manželka Hádese Persephone zjistila, že ji Hádes zradil. Posedlá žárlivostí se rozhodla nymfě pomstít a proměnila ji v rostlinku máty – neplodící ovoce, ale plnou lásky a smyslnosti. 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč