0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Spaghetti s kapary, tuňákem a mátou

Barilla Spaghetti s kapary, tuňákem a mátou
sdílet:
Čerstvé a chutné těstoviny ze Sicílie

Suroviny pro 4 osoby 

  • 1 balení Barilla Spaghetti č. 5 
  • 100 g kapar 
  • 1 malý svazek máty 
  • 200 g konzervovaného tuňáka 
  • 2 a ½ polévkové lžíce extra panenského olivového oleje 
  • pepř podle chuti 

Časová náročnost 
5 minut příprava + 10 minut vaření 

Kapary nejprve opláchněte pod studenou tekoucí vodou, aby se odstranila přebytečná sůl. Opláchnuté kapary nakrájejte spolu s mátou a konzervovaným tuňákem na kousky. Přidejte olivový olej a dochuťte čerstvě umletým pepřem. Vše dobře promíchejte. 
Mezitím si ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny dle návodu na obale. Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a promíchejte s čerstvě připravenou omáčkou. Ihned podávejte.

Historie pokrmu

Máta je aromatická rostlina původem z oblasti Středozemního moře, která je v současné době hojně rozšířená po celé Evropě, Asii i Africe. Intenzivní aroma této rostliny bylo již v dávných dobách velmi oblíbené a bylo považováno za neuvěřitelné afrodiziakum. Mohlo by se dokonce zdát, že římští vojáci měli zakázáno jíst mátu ze strachu, aby se nenechali rozptýlit od svých bojových povinností. Tato víra se zakládá na legendě, která naznačuje, že máta vznikla z lásky a zrady. Podle legendy se bůh podsvětí Hádes zamiloval do krásné, smyslné a mladé nymfy Mynthy. Tento zamilovaný pár se potají stýkal a brzy se stali milenci. Jednoho dne však manželka Hádese Persephone zjistila, že ji Hádes zradil. Posedlá žárlivostí se rozhodla nymfě pomstít a proměnila ji v rostlinku máty – neplodící ovoce, ale plnou lásky a smyslnosti. 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč