Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybrat ten nejlepší svatební dort?

AD
Dort a fotograf na svatbu
ZDROJ: Photographs.cz
sdílet:

Dort bývá jednou z největších ozdob svatební tabule. Během hostiny spočívá v celé své kráse na bílém ubruse a vábivě pomrkává po svatebčanech. Těm se po slavnostním obědě často sbíhá chuť na sladkou tečku. Jak vybrat svatební dort, na který vaši hosté jen tak nezapomenou?

Měření

Vybírejte podle svých chuťových preferencí

Než začnete hledat, jaké svatební dorty jsou aktuálně trendy, zaměřte se na vlastní chutě a očekávání. Dezert by měl reprezentovat především vás a vaše sladké touhy. Proto prvně zapátrejte po cukrářce či cukráři, kteří by vám svatební dort mohli upéct, a poproste je o přípravu ochutnávek. Některé firmy dokonce nabízejí hned několik různých druhů korpusů a krémů, které můžete ochutnat i posléze kombinovat. To znamená, že pokud vás zaujal korpus z jednoho dortíku, ale krém byste chtěli jiný, cukráři vám rádi namixují příchutě dle vašich přání.

Nezapomeňte na vzhled

Hned druhým klíčovým požadavkem po delikátní chuti by měl být bezpochyby vzhled dortu. Ten přizpůsobte atmosféře i barevnosti svatby. V současné době jsou velmi trendy tzv. nahé dorty. Jedná se zpravidla o tmavý korpus, který je překrytý světlou vrstvou krému tak, že korpus pod krémem prosvítá. Ledabylá dortová elegance si získala srdce mnohých snoubenců, obzvlášť pokud dort na závěr cukráři ozdobí nejrůznějšími květinami.

Nemusíte se ale bát ani standardní klasiky, kterou představuje marcipánový dort s perličkami, nebo můžete dát přednost extravagantnímu černému dortu. Ten se skvěle hodí zejména na podzimní svatby, jelikož kombinace černé barvy a pestrobarevných podzimních tónů dokáže vykouzlit zcela neotřelý zákusek.

Zohledněte i cenu

Důležitým parametrem pro výběr svatebního dortu bude rovněž cena. A podobně jako může vyjít fotograf na svatbu na různé částky, vás může vyjít na různé částky, i dort je položkou, která se pohybuje od řádu tisíců korun až po desetitisíce. Záleží tedy čistě na vás, do jaké míry je svatební dort prioritou, na které lpíte. A pokud pro vás dort nepředstavuje nikterak signifikantní položku, vyberte levnější variantu nebo pověřte pečením dortu šikovnou kamarádku.

Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč