Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vafle po domácku, jednoduchý recept pro každého

AD
Vafle
ZDROJ: www.kalkulator.cz
sdílet:

K tomuto jednoduchému receptu na domácí vafle využijete pouze pár z velmi běžných ingrediencí, zato výsledek bude stát za to! Vafle jsou měkké, nadýchané a křupavé na povrchu. Zkrátka perfektní recept pro každou příležitost.

V ideálním případě je neděle ideálním dnem pro odpočinek, pití kávy v rodinném kruhu, a především pro přípravu lahodné snídaně. Jedním z oblíbených jídel, které si o víkendu můžeme připravit společně jako rodina, jsou domácí vafle. Recept je velmi snadný na přípravu, protože využívá každodenní ingredience, které pravděpodobně již máte po ruce doma. Pokud máte i vaflovač, máte již téměř vyhráno.

Co budete potřebovat na vafle?

  • hladká mouka: 250 g
  • rozpuštěné máslo: 75 g
  • prášek do pečiva: 1 čajová lžička
  • vejce: 3 ks
  • cukr: 1 / 3 hrníčku (nevynechávejte ho)
  • vanilka: 1 čajová lžička
  • mléko: 2 hrnky
     

Postup přípravy:

  1. Předehřejeme vaflovač a potřeme trochou rozpuštěného másla.
  2. Nejprve necháme rozpustit máslo, které budeme potřebovat v tekutém stavu pro snadnější rozmíchání. Dále se pustíme do smíchání ingrediencí. Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem a vejci, a vyšleháme do hladké podoby. Ideálním pomocníkem je v tomto případě ruční mixér.
  3. Jakmile máme hotovo, přidáme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Za stálého míchání pomalu naléváme mléko a opět rozmícháme. Těsto by se mělo hezky táhnout a být husté, více než jste zvyklí u palačinek. Pokud je těsto husté až příliš, přidáme opět trochu mléka.
  4. Nyní už jen zbývá vafle osmažit v rozehřátém vaflovači a servírovat na stůl. Podávejte přelité čistým javorovým sirupem nebo oblíbeným ovocem a šlehačkou. Pokud nemáte potraviny zrovna po ruce, servírujte s jamem nebo marmeládou. Jak prosté, že? Daný recept zvládne ukuchtit i naprostý začátečník.

I práce v kuchyni, jako při tvoření vaflí, vyžaduje určitou zručnost. I tak se může snadno stát, že dojde k nějakému maléru. Ať už je to mixér, který kvůli vadné součástce zaneřádí celou kuchyni a zničí novou malbu, nebo prasklá voda a následná potopa. Naštěstí je možné se ochránit před finančními ztrátami, které tyto nehody způsobí, a to díky pojištění domácnosti. Vybírejte ho chytře, projděte si srovnání pojištění domácnosti online a vyberte včas to nejlepší.

Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...