Ingredience
- 2 velké červené papriky
- 2 velké žluté papriky
- 400 g červené řepy
- 2 lžičky kurkumy nebo kari koření
- 1 lžička sezamového oleje
- 20 g ředkvičkových výhonků
- sůl
Příprava koktejlu:
- Papriky i řepu očistěte, omyjte a osušte. Pracujte raději v rukavicích a prkénko obalte fólií, zabráníte tím nežádoucímu zabarvení celé kuchyně.
- Zeleninu nakrájejte na větší kusy a dejte do odšťavňovače.
- Šťávu pak osolte a smíchejte se sezamovým olejem, kurkumou nebo kari kořením, vlijte do sklenic a ozdobte výhonky ředkvičky.
Něco navíc:
Papriky obsahují velké množství vitaminu C a draslíku. Červená řepa obsahuje betain, který brání kornatění tepen. Barvivo, díky kterému má řepa tak krásný odstín, navíc pomáhá vylučovat sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Kurkuma (i kari koření, které ji obsahuje) má protizánětlivé a antioxidační účinky.
Díky novému šnekovému odšťavňovači Philips vybavenému inovativní technologií MicroMasticating skončí až 90%* šťávy a živin ze zeleniny a ovoce ve vaší sklenici a ne v zásobníku na odpad. Využijte potenciál všech surovin na maximum! Bojíte se, že po přípravě jednoho koktejlu strávíte v kuchyni hodinu čištěním odšťavňovače? Nemusíte, bude vám totiž stačit 1 minuta! Nový design přístroje také zohledňuje nedostatek prostor v mnoha kuchyních a tak se vejde se i do té nejmenší z nich.
Více informací najdete zde: www.philips.cz/odstavnovace