Lehký a osvěžující salát, který díky přidanému kuřecímu masu vydá za zdravý oběd nebo večeři.
Loading Video...
Ingredience:
- 100g rukoly
- 2 jablka
- 1 konzerva kuřecího masa ve vlastní šťávě Hamé
- 1 lžíce citronové šťávy
Dresink
- šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 hrst petrželky
Příprava jídla:
1 Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky. Zakápněte je citronem, aby v salátu nehnědla. Z kuřecího masa Hamé odeberte ztuhlou šťávu a pak maso rozdělte po vláknech. Hořčici, olej a citronovou šťávu prošlehejte na dresink. Přidejte trochu čerstvě mletého pepře pro aroma a nakonec zamíchejte i nasekanou petrželku. Všechno smíchejte v salátové míse s opranou rukolou a zalijte dresinkem.
TIP
Připravte si k salátu domácí česnekové pečivo – prošlehejte utřený česnek s olivovým olejem a citronovou šťávou, potřete jím rozpůlenou bagetu a dejte na chvilku zapéct do trouby nebo na gril.
Více inspirace hledejte na www.receptyschuti.cz.