0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vítězka Peče celá země Martina Kynstlerová: Snaha zazářit mě brzdila

Martina Kynstlerová
ZDROJ: Se souhlasem Martiny Kynstlerové
sdílet:

Smíchem ani pláčem nešetřila, svou bezprostředností ovládla televizní show amatérských pekařů a cukrářů Peče celá země. V deseti soutěžních kolech porazila Martina Kynstlerová jedenáct soupeřů a teď vydává kuchařku Sladce, slaně, boubelatě. „Je v ní 52 receptů - na každý týden v roce jeden hřích.“ 

Martinu jsme zastihli uprostřed práce na nové kuchařce a dokonce nás čekala i ochutnávka dezertů. Recept na ležící indiány s karamelovou polevou jsme vyprosili i pro vás. Spolu s větší částí rozhovoru a pozvánkou na Apetit piknik, kde Martinu můžete potkat, ho najdete v červnovém časopise Apetit.

Ležící indiáni s karamelovou polevou
ZDROJ: Martina Kynstlerová

Martina je přesně tak veselá a bezprostřední, jak ji známe z televizní obrazovky. Podělila se s námi o všechny pocity i příběhy ze zákulisí soutěže. Místo aby se z výhry z celého srdce radovala, pořád si trochu myslí, že vítězem měl být někdo jiný. Ale na druhou stranu je na sebe pyšná za to, že i jako samouk soutěž zvládla. Její nějvětší favoritkou a také nejbližší duší v soutěži byla Dominika. „Je neuvěřitelně nadaná. Pak jsem věřila ve vítězství Markéty. V osmém kole jsem se s ní loučila s tím, že už určitě vypadnu. Ještě jsem jí dávala rady, jak na pralinky, které ji čekaly v desátém kole. Já totiž práci s čokoládou miluju, zatímco ona si v tom moc nevěřila,“ prozrazuje Martina.

Soutěž mezi dvanácti amatérskými pekaři považuje za skvělou zkušenost, do které by šla klidně znovu. „Jen bych se líp chovala. Když jsem se viděla v televizi, říkám si, že jsem byla strašná. Raduju se a brečím, nic neskrývám, nehraju, takovou mě znají nejbližší. Svoje kila si umím nosit, tak je prostě ukážu, i když vím, že bych je měla shodit. A že mám hlas jako děcko? To mám, ale co s tím?“ říká a přiznává, že kritické komentáře na sociálních sítích nese docela špatně.

Stotisícovou výhru spoří pro tříletého syna, ale protože se po natáčení vracela z mateřské do práce, pořídila si i nějaké nové oblečení. „Líbí se mi, když jsou boubelky hezky oblečené. Sním dokonce i o vlastní značce erotického prádla pro plnoštíhlé. Na papíře už mám návrhy, koncept sepsaný, jen najít někoho, kdo by ho šil.“

V soutěži zažili pekaři s porotou i štábem daleko víc legrace, než se do vysílání vešlo. „Nezapomenu na větu, kdy říkám panu režisérovi: nebojte už se mě zbavíte! A on povídá: Martino, abyste se nedivila, kdybyste šla do StarDance,“ směje se a dodává, že by do toho určitě šla. „Jen mi musí najít takového partnera, který mě unese. Vždycky jsem chtěla umět tancovat a navíc chci veřejnosti ukázat, že i my prostornější lidé, často odsuzovaní za jinakost, máme srdce přinejmenším na stejném místě jako ti štíhlí.“

Dodržela Martina sázku a zhubla po soutěži tak, jak divákům slíbila? Co jí nejvíce chutná a jaké dezerty nejraději připravuje? Čtěte v červnovém čísle časopisu Apetit, kde najdete i recept z její nové kuchařky.

Zdroj informací: Apetit
 

Související články

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit