Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

7 receptů s vínem

Ve víně je nejen pravda, ale i síla. A v kuchyni se z něj dají vykouzlit zajímavé pokrmy s neopakovatelnou chutí. Využijte bobule vinných hroznů i víno v tekuté podobě ve sladkých i slaných receptech. Tady je inspirace od nás a pár tipů, jak vařit s vínem.

(NE)VINNÝ MANUÁL 

  • JEDINĚ ZRALÉ Tvrdé, nezralé bobule vařením nebo pečením nezměknou. Kupujte proto pouze hrozny zralé, sladké a měkké.
  • DEZERTNÍ VÍNO je víno upravené přidáním rafinovaného cukru nebo zahuštěného vinného moštu a lihu. Jeden litr obvykle obsahuje 15–22 % alkoholu a 50– 150 g cukru. Mezi dezertní vína patří například madeira, sherry, portské nebo marsala.
  • VAŘTE I PIJTE ZE STEJNÉHO Osvědčené pravidlo francouzských šéfkuchařů zní: do pokrmu přidávejte totéž víno, které hodláte k jídlu podávat.
  • DUŠENÁ MASA Červené suché víno se skvěle hodí nejen ke zvěřině, ale i k dušeným hovězím masům. Vynikající jsou v kombinaci s aromatickým kořením jako bobkový list, rozmarýn či jalovec.
REKLAMA

Přidat komentář